Αγορά Εργασίας στη Ροδόπη (13-05-2025): Εταιρείες και επιχειρήσεις σε αναζήτηση προσωπικού

Πώς θα αντιδρούσατε αν μια μέρα βλέπατε στον τραπεζικό λογαριασμό σας 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια; Όχι μερικές χιλιάδες, ούτε κάποια εκατομμύρια.. αλλά μιλάμε για σχεδόν 10 ολόκληρα δισεκατομμύρια! Και όμως συνέβη!
Ο εικονιζόμενος κύριος, είναι ένας απλός, καθημερινός, τυπικός δάσκαλος στη μακρινή Ινδία. Εκεί ο μέσος μισθός του δασκάλου, ανέρχεται στα 150 δολάρια/μήνα! Μία μέρα, πήγε να ελέγξει το υπόλοιπο του λογαριασμό του, και αντί να βρει κάποιες εκατοντάδες δολάρια όπως υπολόγιζε, βρήκε το απίστευτο αυτό ποσό, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 65 εκατομμύρια μηνιάτικα…
Στη θέα του εξωπραγματικού αυτού ποσού, το οποίο σχεδόν αγγίζει τον κρατικό προϋπολογισμό της Ινδίας για την παιδεία, ο άνθρωπος κόντεψε να τρελαθεί, και για να διαπιστώσει ότι δεν τον μπερδεύουν τα μάτια του, έκανε μία μικρή ανάληψη. Το ποσό εμφανίστηκε κανονικά μειωμένο στο λογαριασμό, και τα χρήματα ξεπρόβαλλαν από το ATM.
Αμέσως απευθύνθηκε στην κρατική τράπεζα της Ινδίας, όπου ανέφερε το περιστατικό και ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα πίσω. Η τράπεζα πήρε –όπως ήταν αναμενόμενο- τα χρήματα, χωρίς να μπορέσει να εξηγήσει, ούτε πώς βρέθηκαν εκεί τα χρήματα, αλλά ούτε από πού!
Φαντάζεστε να γινόταν αυτό στην Ελλάδα; Πρώτο, είναι δύσκολο να βρεθούν τόσα λεφτά στην Ελλάδα, στα κρατικά ταμεία. Δεύτερο, είναι αμφίβολο αν τα χρήματα θα επιστρέφονταν και η τράπεζα, δεν θα έμπαινε καν στη διαδικασία να ψάξει. Θα τα κατοχύρωνε!
Πολλά λεφτά για να μην τα ψάξει κάποιος, και η αλήθεια είναι ότι η πηγή θα τα έβρισκε, και να τα έβρισκε αλίμονο να έλειπε έστω και ένα λεπτό. Στην Ελλάδα, το 80% του πληθυσμού θα πάθαινε καρδιακό επεισόδιο, στη θέα και μόνο τέτοιου ποσό στον λογαριασμό του.
Τώρα αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 10 δισεκατομμύρια σε κάποιο κρατικό λογαριασμό άραγε; Μάλλον όχι, μιας και το ταμείο είναι μείον. Άλλωστε, είδαμε και αποείδαμε να πάρουμε το ok για την 6η δόση το Δεκέμβριο, η οποία ήταν πολύ λιγότερα.
Νέα δανειακή σύμβαση συζητάει η κυβέρνηση ύψους περίπου 100 δις, πράγμα το οποίο αποδεικνύει περίτρανα, ότι τόσο καιρό δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Συζητάμε για κούρεμα του χρέους κατά 50-60%, όσο δηλαδή το δάνειο το οποίο ζητάμε/μας επιβάλλουν να υπογράψουμε. Τι είχαμε, τι χάσαμε δηλαδή, και σε ένα χρόνο από τώρα στα ίδια ακριβώς θα βρισκόμαστε?
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News