Αγορά Εργασίας στη Ροδόπη (13-05-2025): Εταιρείες και επιχειρήσεις σε αναζήτηση προσωπικού

Το λευκό τελάρο για ένα ζωγράφο δεν είναι ένας τόπος κενός και σιωπηλός παρά ένα πεδίο μάχης με απίστευτη ένταση και γεμάτο συναισθηματική φόρτιση ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΘΕΟΦΙΛΗΣ
Η πραγματικότητα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική, ιδιαίτερη, έντονα ποτισμένη από τις εμπειρίες και τα βιώματα που κουβαλά κανείς μέσα του. Το ίδιο συμβαίνει και με τη πραγματικότητα του δημιουργού ο οποίος, όταν καλείται να μιλήσει μέσα από το έργο του, πρέπει να ξέρει τον τρόπο με τον οποίο θα παντρέψει το προσωπικό βίωμα με τη συλλογική εμπειρία και συνείδηση. Και αυτό, προκειμένου να δημιουργήσει ερεθίσματα ικανά να προκαλέσουν τα αισθήματα-και τα συναισθήματα-του κοινού του, καλώντας τον ουσιαστικά σε ένα συνεχή διάλογο άνευ ορίων και προσδοκιών. Γιατί ο διάλογος είναι πιο δημιουργικός από τη σιωπή….


Αν η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στη πράξη και τη θεωρία σημαδεύουν τη προσωπική μου πορεία στη κατάκτηση της εικαστικής γραφής και γλώσσας, μια ανάλογη σχέση ακολουθεί και το ίδιο το εικαστικό αποτέλεσμα. Τα ανθρώπινα σύνολα, μέσα από την ίδια την τυπικότητα που αναδύει η εικονική καταγραφή τους στο τελάρο, αποτέλεσαν για μένα ένα συνεχές ταξίδι ανάμεσα στο καθημερινό και το υπερβατικό, στο αντικειμενικό και το υποκειμενικό, στο κλασικό και το σύγχρονο. Αποτέλεσαν την αφορμή για διαρκή αναζήτηση και αναμόχλευση των εκφραστικών μου μέσων. Αποτέλεσαν την αρχή για μια προσπάθεια σύζευξης του ρεαλιστικού στοιχείου με την απόλυτη-αφαιρετική-καθαρότητα της γραμμής καθώς και την ανάγκη μου να υπερβώ τους σταθερούς, ακαδημαϊκούς κανόνες μιας κλασικής αντιμετώπισης της ανθρώπινης μορφής με την ένταξη και συγχώνευσή της μέσα σε έναν απόλυτα γεωμετρικό χώρο. Μια προσπάθεια διαλεκτικής συνεύρεσης δυο-φαινομενικά-διαφορετικών ζωγραφικών κόσμων πάνω στην ίδια άχρονη επιφάνεια του μουσαμά. Αυτός ο διάλογος που γεννάται μέσα στη ζωγραφική επιφάνεια, δεν μένει όμως μόνο στο πεδίο των εικαστικών αναζητήσεών μου. Σκοπό έχει να μεταβεί στο χώρο της πραγματικής ζωής, στο χώρο του «άλλου», και να τον αφυπνίσει μέσα από μια κριτική αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Η απροσωπία των μορφών μου, η κενότητά τους αλλά και η ταυτόχρονη κενότητα του χώρου στους οποίους εντάσσονται, ενσαρκώνουν για μένα την κενότητα του σύγχρονου ανθρώπου, την απροσωπία της ανωνυμίας που βιώνει καθημερινά αλλά και την ολοένα αυξανόμενη αλλοτρίωση που υφίσταται η ίδια του η φύση αλλά και το πνεύμα του. Τόσο η ανάγκη έκφρασης όσο και η διαρκής επιθυμία για επικοινωνία με τον «άλλο» με ορίζουν, εντέλει, ως άνθρωπο αλλά και ως καλλιτέχνη.
Έργα μου βρίσκονται σε μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές ενώ η διδασκαλία της τέχνης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι της προσωπικής αλλά και καλλιτεχνικής μου ύπαρξης.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News