Ώρα Shelman | xronos.gr
ΑΡΘΡΟ

Ώρα Shelman

19/01/23 - 8:00
Ώρα  Shelman

Γράφει ο Γιώργος Κυμπαρίδης*

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα τελευταία χρόνια, μετά από μια μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, οποιαδήποτε είδηση με θετικό πρόσημο στην οικονομία και στο χώρο της εργασίας, να αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα ή ακόμη και με έντονη αμφισβήτηση και αρνητισμό.

Η εμπειρία των δύσκολων εποχών και όσων αυτή επέφερε στη ψυχολογία των Ελλήνων, ίσως να μας έκανε πιο εγκρατείς στο τρόπο που λαμβάνουμε ακόμη και την θετική είδηση. Αυτή βέβαια η στάση στα πράγματα δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον ανούσιο και άγονο αρνητισμό που εκφράζεται από αντιπολιτευτική και μόνο διάθεση, χωρίς φίλτρα και χωρίς όρια.

Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις αποτέλεσαν δημοσιευμένα άρθρα στα οποία αναδεικνύονται αρνητικές δηλώσεις που έγιναν σχετικά με την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, οι οποίες ουσιαστικά αμφισβητούν το αυτονόητο.

Κόντρα σ’ αυτό το σεναριολογικό αφήγημα, κι έχοντας βιώσει ως δικηγόρος του σωματείου των απολυμένων λόγω της πτώχευσης εργαζομένων, τον πολυετή και επίπονο αγώνα τους να διατηρήσουν το εργοστάσιο και τον εξοπλισμό του σε μια εξαιρετική κατάσταση μέχρι σήμερα, έχοντας ζωντανή την πίστη για την επαναλειτουργία του, οφείλω να αναδείξω ως πραγματικό γεγονός τη θετική πλευρά. Η είδηση λοιπόν για την επανεκκίνηση και την καταβολή των δεδουλευμένων, συνδυαζόμενη με την επιστροφή στην εργασία, αν μη τι άλλο αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών αυτών των εξαιρετικών ανθρώπων.

Χρέος όλων ημών που επιλέξαμε να ζούμε στη ακριτική περιοχή της Ροδόπης είναι να διασφαλιστεί η συνέχεια και η επιτυχία αυτής της επένδυσης!
*Πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, εκπρόσωπος πρώην εργαζομένων Shelman

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr