Εκρέμ Ιμάμογλου: Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες | xronos.gr
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ

Εκρέμ Ιμάμογλου: Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες

24/01/23 - 8:00
Εκρέμ Ιμάμογλου: Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω  σουλτάνους και βασιλιάδες

Αντίστοιχο μήνυμα από τον δήμαρχο Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη  

Κόντρα στις πολιτικές εξελίξεις και το κρεσέντο προκλήσεων της Τουρκίας, μηνύματα δημοκρατίας, συνεργασίας και ενότητας έστειλαν οι δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης από τη σύνοδο των βαλκανικών πόλεων που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μίλησε για δημοκρατικά Βαλκάνια και ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως ενωμένοι οι τοπικοί άρχοντες ξεπερνούν εμπόδια κυβερνήσεων.

«Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες, μόνο ένα δημοκρατικό αύριο» διαμήνυσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και χαρακτήρισε την Αθήνα κοιτίδα πολιτισμού. Παράλληλα, ζήτησε «να καταδικάσουμε του λαϊκισμούς που απειλούν τη δημοκρατία και φέρνουν μίσος», δίνοντας ένα σαφές πολιτικό στίγμα.

Από πλευράς του ο κος Μπακογιάννης ζήτησε «να μείνουμε μακριά από στερεότυπα που εξυπηρετούν άλλες σκοτεινές σκοπιμότητες» και σημείωσε ότι «στην περιοχή μας ξέρουμε καλά τι σημαίνει εθνικισμός και πατριδοκαπηλία».

Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων
Το B40 Balkan Cities Network/Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021 στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και της συνεργασίας των μελών του στους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλα τα Βαλκάνια, επισκέφτηκαν την Αθήνα, ενώ πολύ σημαντική είναι η εκπροσώπηση των ελληνικών Δήμων, όπως Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Τρικκαίων, Πάτρας, Χαλκίδας, Καλαμάτας, Χανίων, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Κηφισιάς, Αγ. Δημητρίου, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Π. Φαλήρου, Κορυδαλλού, Παλλήνης, Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Κορίνθου, Μυτιλήνης, Χίου, Κέρκυρας, ‘Αργους, Ορεστιάδας, Λευκάδας, Καρπενησίου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Κιλελέρ. Ολοι, με στόχο την δημιουργία μιας κοινής πορείας για ειρήνη, πρόοδο και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr