Οι επιθυμίες των μαθητών έγιναν πράξη χάρη στο «Πολυδύναμο» | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ»

Οι επιθυμίες των μαθητών έγιναν πράξη χάρη στο «Πολυδύναμο»

29/08/20 - 10:42

Πολλές διακρίσεις στις πρώτες σχολές επιλογής – πέντε επιτυχόντες μοιράζονται εμπειρίες με τον «Χ»

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά το γνωρίζαμε μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, τελικά επιβεβαιωθήκαμε». Στα λόγια του Ανέστη Στρατιάδη, εκ των συνιδιοκτητών του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» αποτυπώνεται η… μη έκπληξη των ανθρώπων του φροντιστηρίου για τα αποτελέσματα, καθώς γνώριζαν εκ προοιμίου την επιτυχία των μαθητών τους, από την ανακοίνωση των υψηλών βαθμολογιών τους.

Ο κος Στρατιάδης παρατηρεί με χαρά πως «ικανοποιήθηκαν οι επιθυμίες των μαθητών» και μεταφέρει το ευχαριστώ της διοίκησης τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς για τη διαχρονική εμπιστοσύνη που δείχνουν στο ‘πρόσωπο’ του Φροντιστηρίου. Όσο για την covid εκπαιδευτική χρονιά των πανελλαδικών που ολοκληρώθηκαν, εξήγησε πως το Φροντιστήριο έκανε ό,τι το καλύτερο, προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στις συγκυρίες, παρέχοντας εξ αποστάσεως εργαλεία εκπαίδευσης στους μαθητές του.

Με καθημερινή προσπάθεια στο Χημικό
Ένας εκ των επιτυχόντων, ο Γιώργος Χατζηιωννίδης, ετοιμάζει βαλίτσες για την πρώτη του επιλογή, που είναι το Χημικό της Θεσσαλονίκης. «Με τραβάει αυτός ο επιστημονικός κλάδος» μας εξηγεί για την επιλογή του, η οποία ήρθε κι «από τα ερεθίσματα που μου έχουν δώσει οι καθηγητές μου, με έκαναν να αγαπήσω την επιστήμη». Ο νέος φοιτητές δεν κρύβει πως «ήταν δύσκολο το μέρος της καραντίνας» που τρόπον τινά τον αποσυντόνισε, αλλά έμεινε πιστός στον στόχο του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πλέον, συμβουλεύει την επόμενη γενιά πως «δεν πρέπει να αφήσουν κενά στη δύσκολη χρονιά» κάτι που «θέλει να προσπαθείς κάθε μέρα».

Με στόχο στη Νομική Κομοτηνής
Παραμένει στην Κομοτηνή για τη Νομική Σχολή η Μαρία Σωτηρία Τζίμου, που πέτυχε στην πρώτη της επιλογή. Σαν Επιστήμη την ‘κέρδισε’ από την 1η Λυκείου, ενώ προς την επιλογή της την βοήθησε ο επαγγελματικός προσανατολισμός στο Φροντιστήριο. «Ήταν δύσκολη σαν χρονιά: δεν είναι μόνο το διάβασμα στο οποίο πρέπει να είσαι πολλές ώρες αφοσιωμένος, αλλά και το θέμα της καραντίνας που αποσυντόνισε κι εμένα», διηγήθηκε για την εν μέσω covid εμπειρία των πανελλαδικών. Συμβουλεύει τους επόμενους υποψηφίους, «να μην παρατήσουν ποτέ τον στόχο τους, ό, τι κι αν γίνει: έχουν δεν έχουν καραντίνα, να είναι αφοσιωμένοι και να κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν».

Μια νέα ιατρός στην υπηρεσία του κόσμου
Η Ιωάννα Ράπτη σε μερικά χρόνια θα είναι μία νέα ιατρός. Γι’ αυτό θα λάβει την μόρφωση που πρέπει στην Ιατρική Ιωαννίνων. «Από μία ηλικία και μετά άρχισε να με ενδιαφέρει ως επάγγελμα. Θέλω μέσα από την Ιατρική να βοηθήσω τον κόσμο», μας διηγείται για την πρώτη της επιλογή. Στα του κορωνοϊού τώρα, η χρονιά ήταν «πολύ απαιτητική», αλλά όπως λέει «με τη βοήθεια του φροντιστηρίου, των καθηγητών και την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειάς μας καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες». Επιτυχούσα πλέον, συμβουλεύει τα παιδιά να έχουν στόχο και να κάνουν ό, τι μπορούν για να τον πετύχουν, χωρίς να αφήνουν κενά.

Επιτυχία και δεύτερη ευκαιρία
Στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας-Γενετικής Αλεξανδρούπολης κατάφερε να περάσει η Θεοφανία Πούλιου, η οποία πλέον κινείται σε δύο ταχύτητες: Από τη μία θα δώσει μία ευκαιρία στη σχολή της, γιατί «δεν ήταν τυχαία η δεύτερη επιλογή μου, είναι ένας τομέας που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα κι είναι ένας απ’ τους τομείς του μέλλοντος, που έχει τρομερή ζήτηση κυρίως στο εξωτερικό -αυτό είναι που με στεναχωρεί». Από την άλλη θα ξαναδώσει πανελλήνιες με στόχο την Ιατρική, γιατί όπως λέει με αποφασιστικότητα «αν έχεις στόχο και δεν τον εγκαταλείπεις με την παραμικρή δυσκολία, όλα μπορούν να επιτευχθούν». Όσο για την χρονιά που πέρασε, παρατηρεί πως «δεν είναι τόσο τρομακτική όσο την περιγράφουν», αλλά καλεί τους υποψηφίους να την ξεκινούν με καλή ψυχολογία.

Η επιμένουσα νικά
Επέμεινε και κατάφερε να εισέλθει στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης η Εύη Μαγκίρα, που μπήκε για δεύτερη φορά -με το παλιό σύστημα- στον ‘στίβο’ των Πανελλαδικών. «Είχα πάντοτε μία κλίση προς τη Βιολογία από το Γυμνάσιο, αλλά στην πορεία συνειδητοποίησα ότι ήθελα να επικεντρωθώ στον άνθρωπο», διηγείται, ενώ χαρακτηρίζει την χρονιά που πέρασε «πιο όμορφη» από την πρώτη εμπειρία των Πανελλαδικών, επειδή «δεν είχα την πίεση του σχολείου, επικεντρώθηκα στα μαθήματα που έπρεπε να δώσω». «Αν υπάρχει όνειρο, στοχοθεσία, πρόγραμμα και προσπάθεια όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν», συμβουλεύει τη νέα γενιά, παροτρύνοντας όσου επιθυμούν να μην κλείνουν την πόρτα σε μία δεύτερη απόπειρα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr