Πετυχημένη η εκδήλωση του «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ» για τον επαγγελματικό προσανατολισμό | xronos.gr
ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Πετυχημένη η εκδήλωση του «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ» για τον επαγγελματικό προσανατολισμό

03/07/20 - 10:00

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Τσαουσάνης

Το φροντιστήριο «Πολυδύναμο» διοργάνωσε και φέτος ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με προσκεκλημένο ομιλητή το δρ. Χρήστο Ταουσάνη, διδάκτορα ΑΠΘ, σύμβουλο σταδιοδρομίας, συγγραφέα και ιδρυτή της εταιρείας EMPLOY EDU. Μόνο που φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, η εκδήλωση έγινε διαδικτυακά, αλλά αυτό δεν επηρέασε τη συμμετοχή που υπερέβη τα 200 άτομα (μαθητές και γονείς), όπως επεσήμαναν στον «Χ» οι συνιδιοκτήτες Ηρακλής Χατζηιωαννίδης και Ανέστης Στρατιάδης.

«Επιλέγοντας επάγγελμα επιλέγουμε τρόπο ζωής, άρα, η ενημέρωση των μαθητών είναι ηθική υποχρέωση για εμάς» σχολιάζει ο κος Χατζηιωαννίδης, ενώ ο κος Στρατιάδης τόνισε ότι τα παιδιά υπέβαλαν πολλές ερωτήσεις στον εισηγητή, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα παιδιά ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το μέλλον τους.

Ένα από τα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα της ημερίδας κατά τον κο Στρατιάδη ήταν το γεγονός ότι από δω και στο εξής οι προσεγγίσεις θα είναι διεπιστημονικές και ότι η εξέλιξη των επιστημών και των επαγγελμάτων βαδίζει προς μία νέα μορφή συνεργατικότητας. «Ένας μαθητής που θα σπουδάσει Μαθηματικά, θα βρεθεί σε ένα γκρουπ με Βιολογία, Πληροφορική κα» λέει χαρακτηριστικά ο κος Στρατιάδης. 

Ο δρ. Ταουσάνης είναι από τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου και πάγια θέση του είναι ότι «οφείλουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους... κανείς δεν μπορεί να στερήσει τα παιδιά το δικαίωμα να ονειρεύονται». Τη θέση αυτή ασπάζονται τόσο οι κ.κ. Στρατιάδης και Χατζηιωαννίδης, όσο και όλοι οι εκπαιδευτικοί του «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ» που συνδράμουν στην προσπάθεια των παιδιών.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί και η παρατήρηση του κου Χατζηιωαννίδη ότι σε αυτό το χρονικό σημείο χρειάζεται «προσοχή στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου». Υπενθυμίζει δε ότι «οποιοδήποτε παιδί χρειαστεί βοήθεια, εμείς θα είμαστε δίπλα του και μπορεί να απευθυνθεί στη γραμματεία του φροντιστηρίου για λεπτομέρειες».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr