Πολλές και δυνατές βαθμολογίες στο «Πολυδύναμο» | xronos.gr
ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Πολλές και δυνατές βαθμολογίες στο «Πολυδύναμο»

11/07/20 - 10:00
32423423-48.jpg

Έξι μαθητές μοιράζονται την εμπειρία τους με τον «Χ»

Προσπέρασαν τον κορωνοϊό, προετοιμάστηκαν σωστά και δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος. Πρόκειται για υποψηφίους των Πανελλαδικών 2020 που προετοιμάστηκαν στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» και μοιράζονται την εμπειρία τους με τον «Χ».

Στη Νομική Κομοτηνής, που ήταν στις επιλογές της, αναμένεται να φοιτήσει η Μαρία Σωτηρία Τζήμου με 17.450 μόρια. Δεν κρύβει πως το δίμηνο του εγκλεισμού «ήταν δύσκολο το έργο του μαθητή μέσα σε ένα σπίτι κλεισμένου», αλλά παρουσιάζεται χαρούμενη γιατί «βοήθησαν οι καθηγητές μας, για να μην αλλάξει η μεταξύ μας σχέση». Συμβουλεύει τους μελλοντικούς υποψηφίους να έχουν ξεκάθαρο στόχο και «ό, τι κι αν γίνει να τον προσπαθούν μέχρι το τέλος».

Θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους μέσα από το «λειτούργημα» της Ιατρού, γι’ αυτό έχει ως πρώτη επιλογή την Ιατρική και ως ‘όπλο’ της 17.875 μόρια. Πρόκειται για την Ιωάννα Ράπτη που ολοκλήρωσε μ’ επιτυχία μία «δύσκολη και απαιτητική χρονιά -και λόγω διαβάσματος και λόγω καραντίνας», όπως μας διηγείται, κατά τη διάρκεια της οποίας «είχαμε δίπλα τους καθηγητές μας και δεν χάσαμε χρόνο με το κλείσιμο τον σχολείων». Προτείνει -εκτός από αρκετό διάβασμα- μέτρο, στους υποψηφίους.

Κάνοντας λόγο για την «αίγλη της Επιστήμης» ο Παρασκευάς Παρασκευαΐδης και ο βαθμός του (17.650 Θετική) ετοιμάζουν βαλίτσες το πιθανότερο για το Φυσικό Θεσσαλονίκης. Ανατρέχοντας στην χρονιά που είναι πίσω του, σημειώνει πως «ακούς πολλά για τις Πανελλαδικές, δεδομένης της κατάστασης υπήρχαν δυσκολίες, αλλά το φροντιστήριο μάς στήριξε πάρα πολύ». Ο προσεχώς φοιτητής Παρασκευάς συμβουλεύει τους νέους υποψηφίους να έχουν ξεκάθαρο στόχο, να μην κάνουν υπερβολές και να διαβάζουν όσα τους διδάσκουν οι καθηγητές.

Πληροφορική θα σπουδάσει η Αλεξία Νταντούρη, θετικά επηρεασμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, όπως μας λέει. Με 18.450 μόρια στον τομέα Οικονομίας-Πληροφορικής θέλει ν’ ανοίξουν δρόμοι στη ζωή της, μέσω της Πληροφορικής. Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, χαρακτηρίζει τη χρονιά «ενδιαφέρουσα» και λέει: «(ήταν) δύσκολο που δίναμε πανελλήνιες, αλλά μας έδειξε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα πιο σοβαρά από τις εξετάσεις…», οι οποίες τελικά δεν είναι τόσο αγχωτικές «όσο τις παρουσιάζουν».

Το ευχάριστο δίλλημα να επιλέξει μεταξύ Νομικής και Ψυχολογίας έχει η Χριστίνα Δημουλά, χάρη στον βαθμό 17.950 στη Θεωρητική. «Ήταν σίγουρα μία δύσκολη χρονιά, αλλά η βοήθεια και η ανταπόκριση του φροντιστηρίου ήταν άμεση και αποτελεσματική», διηγείται, παρατηρώντας πως και οι μαθητές και οι καθηγητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους «για να γίνουν όλα σωστά». Συμβουλεύει τους υποψηφίους να διαβάζουν και ν’ ακολουθούν τις οδηγίες των καθηγητών που «ξέρουν καλύτερα».

Με βαθμό 17.100 στον τομέα Οικονομίας-Πληροφορικής, ο Αβραάμ Τριανταφυλλίδης προσεχώς θα φοιτά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με τον ίδιο «η χρονιά πήγε καλά», αν και ήταν αρκετά δύσκολη, και «ήθελε πολύ μεγάλη προετοιμασία για έναν μαθητή για να πάει καλά». Συμβουλεύει την επόμενη γενιά να είναι εξοπλισμένη με «υπομονή και επιμονή, να κάνουν ό, τι καλύτερο μπορούν και στο τέλος θα δικαιωθούν».

Όλοι οι υποψήφιοι συμφώνησαν ότι το περιβάλλον του Φροντιστηρίου και η ομάδα καθηγητών συνετέλεσαν τα μέγιστα στις επιτυχίες τους, με κάποιους εκ των υποψηφίων να τους χαρακτηρίζουν «ήρωες».

Συνημμένα αρχεία

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr