«Τα θέματα της Χημείας ήταν τα δυσκολότερα της 10ετίας» λέει ο Νίκος Αγόρας | xronos.gr
ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ»

«Τα θέματα της Χημείας ήταν τα δυσκολότερα της 10ετίας» λέει ο Νίκος Αγόρας

26/06/20 - 14:49

Επίσης, σχολιάζει ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για τη διαχείρισή τους

Πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας –τον μεγαλύτερο της δεκαετίας- διαπιστώνει στα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων για το μάθημα της Χημείας ο καθηγητής και συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Πολυδύναμο της Κομοτηνής Νίκος Αγόρας.

Ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας εντοπίζεται από τον καθηγητή και στα δύο συστήματα εξέτασης. Ασπάζεται και ο ίδιος την άποψη ότι «ο χρόνος δεν επαρκούσε για τη διαχείριση των θεμάτων» ενώ εκτός από την καλή προετοιμασία «τα παιδιά έπρεπε να είχαν και πολλή ψυχραιμία» τονίζει.

Όπως περιγράφει στον «Χ» ο κος Αγόρας η δυσκολία των θεμάτων ήταν πολυεπίπεδη καθώς επιλέχθηκαν θέματα ακόμη και από τις υποσημειώσεις του βιβλίου και αυτό που τονίζει είναι ότι «καλά μπορούσαν να γράψουν μόνο όσοι μαθητές είχαν δουλέψει τη Χημεία από την Α λυκείου και είχαν βάσεις και υποδομή».

«Οι μαθητές του δικού μας φροντιστηρίου, έχοντας δουλέψει συστηματικά από την Α Λυκείου το μάθημα της Χημείας έγραψαν πολύ καλά», υπογραμμίζει ο κος Αγόρας. Ωστόσο σε πανελλαδικό επίπεδο θεωρεί ότι τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του ότι «πέρυσι στη Χημεία είχαν πέσει πολύ δύσκολα θέματα, κατά γενική ομολογία. Φέτος, τα θέματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα και στα δύο συστήματα».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr