Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ανοιχτή επιστολή ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς κυβέρνηση και αγρότες, με έκκληση «για σωφροσύνη»
«Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν το αυτοκαταστροφικό κλείσιμο των δρόμων». Το παραπάνω υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τέσσερις φορείς της επιχειρηματικότητας (Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και Σύνδεσμος Εξαγωγέων).
Η επιστολή τους απευθύνεται τόσο στους αγρότες όσο και στην κυβέρνησης, με τους φορείς να κάνουν έκκληση «για σωφροσύνη» και να περιγράφουν αναλυτικά τα εξής: «Οι ελληνικές παραγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για την επιβίωση και την ανάπτυξη στις παγκόσμιες αγορές, αντιμέτωπες με το συνεχή αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό. Κρίσιμη παράμετρο της ανταγωνιστικότητάς τους συνιστά το ευνοϊκό εσωτερικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Διότι το κόστος διαμορφώνεται στο εσωτερικό και οι τιμές στο εξωτερικό».
Λύσεις αλλά με ανοιχτούς δρόμους
Σύμφωνα με τους τέσσερις φορείς, η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου είναι ιδιαίτερα έντονη. «Θα πρέπει επιτέλους να πρυτανεύσουν στην χώρα η λογική και η σωφροσύνη. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων δεν πρέπει να γίνονται εις βάρος άλλων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων. Κάθε ακραία διαμαρτυρία με γνώμονα μόνο το ειδικό και όχι το γενικό συμφέρον είναι αδιέξοδη», υποστηρίζουν και υπογραμμίζουν: «Το κλείσιμο των εθνικών και σιδηροδρομικών οδών, των λιμανιών, των αεροδρομίων και των συνοριακών σταθμών είναι αυτοκαταστροφικό. Προκαλούνται σημαντικές ζημίες στην οικονομία, στις εξαγωγές, στην απασχόληση, στην αξιοπιστία της χώρας και τελικά, στην περίπτωση των αγροτών, στους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους, που θα πρέπει να αγωνιστούν για να ανακτήσουν τη θέση τους στις αγορές που χάνουν λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται».
Το ΕΒΕΘ, το ΒΕΘ, ο ΣΒΕ και ο ΣΕΒΕ καλούν την κυβέρνηση και τους αγρότες καθώς και -κατά περίπτωση- οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ομάδα να αναλάβουν ο καθένας τις ευθύνες του και να αναζητήσουν με σύνεση και ψυχραιμία μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο την καλύτερη δυνατή λύση, με ανοιχτούς όμως δρόμους ώστε να αποφευχθούν οι περαιτέρω αρνητικές συνέπειες, ιδιαίτερα κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ενόψει των εορτών και των αυξημένων αναγκών σε διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News