Νέους συνοριοφύλακες στη Ροδόπη ζήτησαν τα Σωματεία | xronos.gr
ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Νέους συνοριοφύλακες στη Ροδόπη ζήτησαν τα Σωματεία

27/04/22 - 8:00
32423454365-63.jpg

Δύο χρόνια ακούμε υπουργικές δεσμεύσεις για τουλάχιστον 100 συνοριοφύλακες

Την περασμένη εβδομάδα τα Σωματεία Συνοριακών Φυλάκων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας), παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτη Χαρέλα, συναντήθηκαν στην Κομοτηνή με τον νέο επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγο Γιώργο Δούβαλη μετά από πρόσκληση του ιδίου. Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής ΑΜΘ υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης.

Οι συνοριοφύλακες γνωστοποίησαν τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό και τον κλάδο γενικότερα στις Υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, «ζητήσαμε άμεσα την ενίσχυση με νέο εξειδικευμένο προσωπικό συνοριακών φυλάκων σε Έβρο, Κομοτηνή και Καβάλα με βάση τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας αλλά κυρίως για την ιδιαίτερη αναγκαιότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας που έχουν πραγματικό πρόβλημα». Να σημειωθεί πως εδώ και δύο χρόνια έχουν ακουστεί κι επίσημα καταγραφεί πάρα πολλές υπουργικές δεσμεύσεις για πρόσληψη τουλάχιστον 100 συνοριακών φυλάκων μόνο για τη Ροδόπη, αλλά πράξεις ακόμη δεν έχουμε δει.


Τα υπόλοιπα αιτήματα των συνοριοφυλάκων:
Τονίστηκε για πολλοστή φορά η επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων με την επιχείρηση «Ασπίδα», προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για την άρση του αδιεξόδου πολλών συναδέλφων που υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή μέσα σε ένα ιδιαίτερο και αβέβαιο καθεστώς.

Επισημάνθηκε για τους συναδέλφους συνοριακούς φύλακες σε Δράμα και Ξάνθη οι οποίοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες ότι θα πρέπει να υπηρετούν σε ένα ασφαλέστερο και μονιμότερο εργασιακό περιβάλλον όπως το σύνολο των προηγούμενων συνοριακών φυλάκων που προσλήφθηκαν κατά το παρελθόν και με αρμοδιότητες που να μην συγχέονται από το ιδιότυπο καθεστώς της πρόσληψης.

Επίσης, αναγνωρίστηκε η πρόοδος στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά παράλληλα τονίσαμε και τις ιδιαίτερες αστοχίες επί των συγκεκριμένων προμηθειών που καταγράφηκαν και δυστυχώς επιβαρύνουν την υπηρεσιακή μας δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr