Νέος μοναχός ο Αθανάσιος Αργυράκης – Ακολουθία στο ναό Αγίου Δημητρίου Κασσιτερών (ΕΙΚΟΝΕΣ) | xronos.gr

Νέος μοναχός ο Αθανάσιος Αργυράκης – Ακολουθία στο ναό Αγίου Δημητρίου Κασσιτερών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

10/02/26 - 13:19
Νέος μοναχός ο Αθανάσιος Αργυράκης – Ακολουθία στο ναό Αγίου Δημητρίου Κασσιτερών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα λόγια του Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής προς το νέο μοναχό

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, του Θαυματουργού, στο ναό του Αγίου Δημητρίου Κασσιτερών.

Μετά το πέρα του εσπερινού, η πνευματική χαρά της τοπικής μας Εκκλησίας κορυφώθηκε με την τέλεση της Ακολουθίας εις νέο μοναχό, του Αθανασίου Αργυράκη, κατά την οποία ο κκ Παντελεήμων έκειρε το νεαρό, δίδοντάς του το όνομα του Αγίου Αποστόλου Ναθαναήλ και ενδύοντάς τον με το αγγελικό σχήμα.

Απευθυνόμενος προς το νέο μοναχό Ναθαναήλ, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι ο μοναχικός βίος είναι μία διαρκής ομολογία αγάπης προς τον Χριστό, η οποία θεμελιώνεται πάνω στην ταπείνωση και την αδιάλειπτη προσευχή. Τον προέτρεψε να σηκώσει με υπομονή το σταυρό της ασκήσεως, έχοντας ως πρότυπο και προστάτη τον Άγιο Παρθένιο, ώστε να καταστεί φως και παρηγοριά για το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo