Συγκινητική βράβευση της συζύγου του αείμνηστου Χρήστου Τεπελή

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω Θερμοσίφωνα & Σύστημα Ενέργειας»
Για τα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω Θερμοσίφωνα & Σύστημα Θέρμανσης» μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο μηχανολόγος μηχανικός Παναγιώτης Ζαγορίδης. Αρχικά αναφέρθηκε στην τάση που υπάρχει από πολλούς να επιλέγουν το φυσικό αέριο για «συνοδοιπόρο» τους στον τομέα της θέρμανσης.
Όσον αφορά τη διαδικασία, ο Παναγιώτης Ζαγορίδης ανέφερε πως ο ενδιαφερόμενος αρχικά κάνει αίτημα στον διαχειριστή αερίου, ο οποίος τον ενημερώνει εάν περνάει από την περιοχή του η τομή του φυσικού αερίου. Αν περνάει ήδη, κάνει την αίτησή του, έπειτα απευθύνεται σε κάποιον μηχανολόγο μηχανικό ή σε κάποιον αδειούχο που μπορεί να του κάνει την εγκατάσταση, ενώ στη συνέχεια γίνεται η μελέτη κι εγκατάσταση και έχει πλέον φυσικό αέριο στον χώρο του.
Ο μηχανολόγος μηχανικός ενημέρωσε επίσης πως οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» θα είναι ανοιχτές μέχρι 20 Μαρτίου, ενώ για το πρόγραμμα «Αλλάζω Θερμοσίφωνα & Σύστημα Θέρμανσης» μέχρι 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ζαγορίδη, το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος και τον όροφο της οικίας, το μηχάνημα, αν έχει αυτονομία ή κεντρική θέρμανση κι ανάλογα με το δίκτυο που θα χρειαστεί εσωτερικά.
Ποιός πρέπει να επιμελείται την εγκατάσταση;
«Προτείνω σε όλους τους ενδιαφερόμενους να βρεθούν στα γραφεία, προκειμένου να τους εξηγήσουν κατάλληλα τους όρους του εκάστοτε προγράμματος», δήλωσε ο Παναγιώτης Ζαγορίδης, καθώς, όπως υπογράμμισε, καλό θα ήταν οι ειδικοί καταρτισμένοι μηχανικοί και τεχνικοί να έχουν την πλήρη ευθύνη της εγκατάστασης και της χρήσης.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News