Στην Ελλάδα τα ψυγεία αποθήκευσης του εμβολίου των Pfizer / BioNTech | xronos.gr
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στην Ελλάδα τα ψυγεία αποθήκευσης του εμβολίου των Pfizer / BioNTech

21/12/20 - 10:36
psygeia_emvolioy_koronoioy_fotografia_intime_liakos_giannis.jpg

Στα τέλη του ’20 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη τα ψυγεία όπου θα αποθηκευθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer/ BioNTech.

Τα ψυγεία, τα οποία φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία, χωρούν 80.000 δόσεις εμβολίου. Το εμβόλιο, το οποίο διατηρείται σε θερμοκρασία -70° Κελσίου, αναμένεται να φτάσει στη χώρα στις 26 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος πολίτης.

Κάθε Δευτέρα, στις 18:00, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, κατά της COVID-19.

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή»

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr