Βασιλόπιτα κόβει το Σάββατο ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ροδόπης
Το ξεκούραστο σενάριο για να γευτείς σούσι
Ας υποθέσουμε ότι είσαι τόσο καλός μάγειρας ώστε να φτιάξεις το δικό σου σούσι και το πορτοφόλι σου είναι αρκετά γεμάτο ώστε να μην μείνεις νηστικός το υπόλοιπο του μήνα.
Ανοίγεις τη συνταγή, συγκεντρώνεις τα υλικά και συνειδητοποιείς ότι για το αυθεντικό σούσι χρειάζεσαι…
- Bamboo mat για να στρώσεις και να τυλίξεις σωστά τα rolls
- Μεγάλο - ξύλινο - μπολ για το ρύζι αλλά και μικρά - ξύλινα - μπολάκια για τις σάλτσες
- Ξύλινη κουτάλα για το ανακάτεμα του ρυζιού
- Τσοπ στικς (για εσένα και τους φίλους σου!)
- Μικρά μπολ και πιάτα για την τελική παρουσίαση
- Επιφάνεια κοπής
- Σουρωτήρι για το πλύσιμο και στράγγισμα του ρυζιού και των λαχανικών
- Φύλλα φυκιού (nori)
- Kombu. Είναι φύκια που δίνουν umami χαρακτήρα στο ρύζι
- Λαχανικά όπως αγγούρι, αβοκάντο, καρότα, μανιτάρια σιτάκε
- Wasabi σε σκόνη ή πάστα (σημείωση: το φρέσκο είναι ιδανικό αλλά δυσεύρετο, ειδικά στην ελληνική αγορά)
Στο Scenario πάντως και έχουν όλα τα παραπάνω και ξέρουν να τα χρησιμοποιούν και… δεν θα ξυπνήσεις με ένα «βουνό» άπλυτα σουβενίρ της βραδιάς.
Το σούσι φτιάχνουν οι καταρτισμένοι chefs Στάθης Σακίδης, Πάνος Χατζησταματίου, Κώστας Βουζβούρης. Το απολαύσαμε το βράδυ μίας ακόμη Τετάρτης, στις 4 Δεκεμβρίου.
SCENARIO, Μαρωνείας 1 Κομοτηνή | Τηλ κρατήσεων: 6944620973 & 2531033363
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News