200.000€ για τον Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι» ανακοίνωσε η ΠΑΜΘ | xronos.gr

200.000€ για τον Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι» ανακοίνωσε η ΠΑΜΘ

20/05/26 - 16:27
200.000€ για τον Σύλλογο «Άγιοι Θεόδωροι» ανακοίνωσε η ΠΑΜΘ

Η πράξη αφορά την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, μέσα από τη συνεργασία και τη συνδημιουργία με άτομα τυπικής ανάπτυξης

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης υπέγραψε την ένταξη της Πράξης «Δημιουργία πολιτιστικών εργαστηρίων με στόχο την καθολική προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες σε δράσεις πολιτισμού» στο Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2021-2027», στο πλαίσιο της Προτεραιότητας «Κοινωνική Ενσωμάτωση και αντιμετώπιση της φτώχειας (ΕΚΤ+)», με δικαιούχο τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» και συνολικό προϋπολογισμό 200.986,50 ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η πράξη αφορά την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, μέσα από τη συνεργασία και τη συνδημιουργία με άτομα τυπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν: Μουσικό εργαστήρι. Εργαστήρι κινηματογράφου. Θεατρικό εργαστήρι. Εργαστήρι σύγχρονου χορού. Καλλιτεχνικό εργαστήρι ζωγραφικής, πηλού και φωτογραφίας.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στους πλήρως προσβάσιμους χώρους του Κέντρου Διημέρευσης του Συλλόγου, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα των εικαστικών και καλλιτεχνικών δράσεων.

Ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» (αξίΖΩ) διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη πολιτιστικών πρωτοβουλιών και συνεργάζεται διαχρονικά με το Υπουργείο Πολιτισμού, συμβάλλοντας ενεργά στην προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος προβλέπεται η διοργάνωση εκδηλώσεων σε προσβάσιμους χώρους του Δήμου Κομοτηνής, με στόχο την ανάδειξη της προσβασιμότητας της πόλης σε πολλαπλές εκφάνσεις του πολιτισμού. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ψηφιακό μουσείο, στο οποίο θα φιλοξενούνται έργα και οπτικοακουστικό υλικό από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε: «Η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στον πολιτισμό αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo