Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καλεί τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Οκτωβρίου
«Πίσω από τα λαμπερά φώτα και τα πάρτι, βρίσκονται εργαζόμενοι ξεθεωμένοι που δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς γιορτές και αργίες με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές τους ανάγκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τη σημερινή Λευκή Νύχτα η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ).
Σύμφωνα με την ΕΝΙΔΥΚ:
-Η κίνηση στην αγορά είναι πεσμένη, όχι γιατί δεν προλαβαίνει ο κόσμος να βγει για ψώνια, αλλά γιατί η ακρίβεια έχει εκτοξευθεί και οι μισθοί μας τελειώνουν στις 15 του μήνα.
-Ούτε οι μικροέμποροι έχουν να περιμένουν κάτι αφού ούτως ή άλλως είναι μέρα-νύχτα στα καταστήματά τους και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα.
-Οι μεγάλες αλυσίδες και οι μεγαλέμποροι και με αυτή την ευκαιρία ξεζουμίζουν τους υπαλλήλους τους και τους καταναλωτές και αυξάνουν τα κέρδη τους.
Η φετινή «Λευκή Νύχτα» έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που θα γενικεύει την 13ωρη εργασία. Συνεχίζοντας το έργο όλων των κυβερνήσεων και κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων επιδιώκουν να ξεχειλώσουν τον εργάσιμο χρόνο για να εκτοξεύσουν τα κέρδη τους. Γι’ αυτό και τέτοιου είδους διοργανώσεις στρώνουν το έδαφος για να δουλεύουμε όλη μέρα!
Κανένας να μη δεχτεί τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν! Παλεύουμε οργανωμένα και διεκδικούμε μέσα από το Σωματείο μας, αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση της κυριακάτικής αργίας, σταθερές βάρδιες και ρεπό για όλους τους εργαζόμενους.
«Δίνουμε δυναμική απάντηση στις 1 Οκτώβρη συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική απεργία για να στείλουμε μήνυμα πως δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε 13 ώρες για τα κέρδη τους! Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής», αναφέρεται στο κάλεσμα.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News