Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να διατηρούν ζωντανή τη μνήμη των προγόνων και να προσεύχονται «για τους πατέρες και τους αδελφούς μας που υπερασπίστηκαν την πίστη και την πατρίδα»
Την Παρασκευή 29 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής χοροστάτησε στον Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, καθώς και των κληρικών και λαϊκών που έπεσαν μαζί του, με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Αναφερόμενος στη θλιβερή αυτή επέτειο, ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να διατηρούν ζωντανή τη μνήμη των προγόνων και να προσεύχονται «για τους πατέρες και τους αδελφούς μας που υπερασπίστηκαν την πίστη και την πατρίδα».
Για τη σημασία της ημέρας μίλησε επίσης ο Χρήστος Μορφακίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News