Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Μ. Ταπατζάς: «Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να σταματούν για να απολυμαίνουν τα οχήματά τους»
Η συνεχιζόμενη εμφάνιση κρουσμάτων ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και η επέκτασή της σε νέους οικισμούς Ανατολικά του Νομού, οδήγησε την Περιφέρεια ΑΜΘ στη δημιουργία νέων απολυμαντικών σταθμών σε τρία σημεία.
«Ο σκοπός του έργου έχει να κάνει με την απολύμανση τροχοφόρων επαγγελματικών οχημάτων κτηνοτρόφων και κατοίκων του νομού Ροδόπης. Ενέργεια επιβαλλόμενη, λόγω επαπειλούμενου κινδύνου περαιτέρω εξάπλωσης της ζωονόσου της Ευλογιάς των αιγοπροβάτων», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς.
Οι θέσεις των απολυμαντικών μετακινούμενων σε τακτά χρονικά διαστήματα σταθμών, θα είναι παραπλεύρως της επαρχιακής οδού χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία του οδικού δικτύου. Στα σημεία θα αναρτηθεί από την ανάδοχο εταιρεία η σχετική επισήμανση προς γνωστοποίηση των οδηγών «Σημείο απολύμανσης οχημάτων».
«Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να σταματούν για να απολυμαίνουν τα οχήματά τους κατά τη διέλευσή τους από τα συγκεκριμένα σημεία», κάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News