Σοβαρά κίνητρα εγκατάστασης νέων κι επέκτασης υγιών επιχειρήσεων χρειάζεται η Ροδόπη

Συνεχίζονται μέχρι και το Σάββατο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι
Συνολικά στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στην Κομοτηνή διενεργήθηκαν 115 rapid tests και προέκυψαν δύο θετικά που αφορούν σε ένα αγόρι και ένα κορίτσι με διάμεση ηλικία τα 14 έτη την Τρίτη 21/09. Επίσης την ίδια μέρα στις Σάπες έγιναν συνολικά 35 rapid tests τα οποία είχαν όλα αρνητικό αποτέλεσμα.
Μέχρι και την Παρασκευή 24/09 θα γίνονται έλεγχοι μόνο στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Υψηλάντου και Συμεωνίδη τις ώρες 10:00 με 15:00. Το Σάββατο 25/09 τα τεστ θα γίνονται στη Διεύθυνση Υγείας τις ώρες 09:00 με 14:00.
Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News