01/12/2012 | xronos.gr
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης

01/12/2012

01/12/12 - 12:00

Μοιραστείτε το

Ολοκληρώθηκαν οι πεντάμηνες συμβάσεις στις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας και ως γνωστόν οι περισσότεροι πληρώθηκαν μόνο για δύο μήνες, για το ευτελές αντίτιμο που είχε προσδιοριστεί. Όλοι γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα αυτό το μόνο που προσπάθησε να εξυπηρετήσει είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μερικές χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν για λίγο καιρό τα προς το ζην, παίρνοντας παράταση χρόνου στον δρόμο προς την εξαθλίωση και την ανεργία.

-Οι εργασίες όμως για το κοινό όφελος τελείωσαν τώρα και οι δήμοι χάνουν εκατοντάδες εργάτες, που θα φανεί βέβαια στις δυσλειτουργίες σε διάφορες υπηρεσίες, αλλά ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας. Και το τραγικό είναι ότι όλοι αυτοί δεν θεωρούνται άνεργοι που να δικαιούνται επιδότηση ανεργίας. Όταν προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός ισχυρίζονταν ότι θα επιδοτούνται όλοι οι άνεργοι ακόμα και αυτοί που χάνουν τις επιχειρήσεις τους. 

-Τι μέριμνα λοιπόν υπάρχει για τις χιλιάδες πλέον εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους; Θα τους φροντίζουν και αυτούς οι γονείς και οι παππούδες; Που είναι η Πολιτεία που θέλει οι πολίτες της να έχουν αξιοπρέπεια και έχει υποχρέωση να τους εξασφαλίζει το αγαθό της εργασίας; Έχουν σκεφθεί όσοι αποφασίζουν για την τύχη των πολιτών, ότι πίσω από τα νούμερα και για κάθε αριθμό υπάρχει και ένα μεγάλο πρόβλημα, ένας άνθρωπος;

-Πάντως χθες στην Κομοτηνή εκτός από τις διαμαρτυρίες για τα δεδουλευμένα, οι συνάδελφοι των πέντε μηνών ανά υπηρεσία, ήπιαν και ένα ποτάκι στο πόδι οι περισσότεροι με όσα διέθεταν βέβαια για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

 Ήρθαν τα λεφτά, μοιράστηκε η πίττα αναρωτιούνται οι περισσότεροι, χαριτολογώντας για το χάλι μας. Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι ελάχιστο θα είναι ο όφελος στην αγορά και ότι γαλαντομία των Τραπεζών δεν πρόκειται να υπάρξει.

-Οι κακοί Έλληνες και τεμπέληδες κατά τους Γερμανούς πρέπει να τιμωρηθούν και άλλο βράζοντας στο ζουμί τους. Πάντοτε αναρωτιόμασταν γιατί υπάρχει τόση κακία και εμπάθεια στους Γερμανούς για τον τρόπο ζωής των Pings. 

-Είναι όμως πολύ απλό και έχει να κάνει με την φιλοσοφία που έμαθε να ζει ένας Γερμανός. Που διώχνει τα ίδια τα παιδιά του από το σπίτι από τα 18 τους χρόνια, χωρίς να μπει στον κόπο να τα σπουδάσει. Για αυτό ζητάνε τώρα φθηνούς επιστήμονες από την Ελλάδα. Όταν διώχνεις όμως τα παιδιά σου για να περνάς εσύ καλά, πώς να δείξεις συμπάθεια σε ένα πολίτη ξένου κράτους άραγε;

-Που να καταλάβεις την νοοτροπία και την φιλοσοφία των νοτίων που δίνουν τα πάντα για τα παιδιά και την οικογένειά τους; Και αν κάναμε όλοι οι Έλληνες το ίδιο με τους Γερμανούς, τι ποσοστά ανεργίας θα είχαμε και πόση κοινωνική εξαθλίωση θα υπήρχε στην χώρα μας. 

-Γερμανοί ευτυχώς δεν θα γίνουμε ποτέ, προτιμάμε να είμαστε ανθρώπινοι και Έλληνες, έστω και φτωχοί.

 Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής το έκανε το θαύμα του. Έτσι ζήλεψαν και τα κρατικά κανάλια και ενέδωσαν και αυτά σε τουρκοσήριαλ με πρώτη την Βορειοελλαδίτικη ΕΡΤ3. Το τυρί το είδαμε βέβαια, αλλά η φάκα έρχεται. Ήδη πολλές φωνές υπάρχουν για την νεοθωμανοποίηση της Ελλάδος με δέλεαρ τα στίφη των Τούρκων τουριστών. Το είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων» Basaran Ulusoy σε πρόσφατη περιοδεία του στην Βόρεια Ελλάδα παρουσία των δημάρχων Κόνιτσας, Πέλλας, Ιωαννίνων και Καστοριάς.

-Ότι αν εφαρμόσουν τις προτάσεις του και ανακαινίσουν την πληθώρα των οθωμανικών μνημείων τότε θα τονωθεί ο ελληνικός τουρισμός. Την οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα την κατέστρεψαν οι Έλληνες εθνικιστές και για αυτό δεν κτίζονται τζαμιά στην Ελλάδα, τουρκικά χαμάμ, τουρμπέδες και σαράγια μας ξεφούρνισε.. 

-Σε άρθρο του ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης αναφέρει ότι πρωτεργάτες αυτών των ιδεών είναι και ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ που καταγγέλλει συχνά πυκνά στον τουρκικό Τύπο, ότι στην Ελλάδα γίνεται μια συστηματική καταστροφή σε κάθε τι που θυμίζει την οθωμανική εποχή και η οθωμανική κληρονομιά βρίσκεται σε διωγμό.

-Ήμαρτον αν πάρουμε για παράδειγμα την Θράκη όπου τα τεμένη υπερτερούν κατά πολύ των εκκλησιών. Όμως άλλα είναι τα σχέδιά τους. Που εστιάζονται εύγλωττα στο τουρκικό περιοδικό «Ακσιόν» που ανέφερε πρόσφατα ότι σε Λέσβο, Ρόδο, Χίο και Κώ υπάρχουν 462 οθωμανικά μνημεία, απόδειξη της μεγάλης άνθησης του «Οθωμανικού πολιτισμού και της οθωμανικής ταυτότητας των νησιών» που πρέπει να ανακαινιστούν. 

 Και επειδή ως Έλληνες μπορεί να ξεχάσαμε τα 400 χρόνια σκλαβιάς, όλοι αυτοί οι κύριοι που θέλουν να αυξηθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα για να μας βοηθήσουν μας ενημερώνουν ότι πρέπει να αναβιώσει η αναγέννηση της οθωμανικής εποχής στην Ελλάδα. Αυτά τα ευτράπελα ειπώθηκαν σε πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα «Οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα».

-Εκτός λοιπόν των 462 οθωμανικών μνημείων στα νησιά ανακάλυψαν και στο Ναύπλιο τα οθωμανικά τεμένη του, τα τρία οθωμανικά μνημεία της Αθήνας, τα τζαμιά στα Τρίκαλα, τον Τύρναβο, την Λάρισα και τα Τέμπη, τον οθωμανικό τουρμπέ στα Γιαννιτσά, τα 100 τζαμιά σε Βέροια και Έδεσσα και μέσα στο παραλήρημα τους το μεγάλο μνημείο του …Λευκού Πύργου στην Θεσσαλονίκη. 

-Και συνεχίζουν τον κατάλογο  με τον τουρμπέ του Σεΐχη Μπεντρεντίν στις Σέρρες και δεκάδες τζαμιά σε Καβάλα και Δράμα. Και φυσικά εκφράζουν και την ανησυχία τους ότι οι τοπικές αρχές των μειονοτικών δήμων στην Θράκη κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για τα οθωμανικά μνημεία στην περιοχή, αλλά συναντούν αντιδράσεις αaπό Έλληνες εθνικιστές και φανατικούς και αναγκάζονται να τα καταγγείλουν σε διεθνείς οργανώσεις.

-Δεν μας είπαν ακόμα όμως πότε θέλουν να γίνουμε και γιουσουφάκια και μήπως θέλουν να τους αδειάσουμε και την γωνιά για τις νεωθομανικές τους ορέξεις και ονειρώξεις για λίγους τουρίστες. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της βλακείας και τις πονηριάς, είναι σα να ζητάμε εμείς να γκρεμιστούν τα τζαμιά στην Αδριανούπολη και να φτιαχτούν εκκλησίες για να πάνε εκεί οι Έλληνες τουρίστες.

-Οι πραγματικοί Τούρκοι τουρίστες όμως από τζαμιά χορτάσανε και έρχονται να δουν κάτι άλλο στην Ελλάδα.  Αλλά οι τουρκοπράκτορες και διπλωμάτες θέλουν να νιώθουν Οθωμανοί στον τόπο μας και να γίνουμε εμείς ραγιάδες.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr