Αγορά Εργασίας στη Ροδόπη (13-05-2025): Εταιρείες και επιχειρήσεις σε αναζήτηση προσωπικού

Μέσα στην όλη πολιτική και αυτοδιοικητική απραξία, που τίποτα δεν κινείται στην καθημερινότητα, κυριαρχούν μόνο τα μεγάλα λόγια, οι ανέξοδες υποσχέσεις των πρωτοκλασάτων πολιτικών, η φλυαρία περί ανάπτυξης που δεν έρχεται ποτέ και οι αγώνες που ξεκινά με ξένες πλάτες ο ΣΥΡΙΖΑ.
-Πέραν της έκθεσης Θεσσαλονίκης με την μίνι κάθοδο του πρωθυπουργού που πέρασε ήδη στα απαρατήρητα και την τριήμερη παραμονή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μήπως ξεκινήσει η …επανάσταση της ανατροπής, στην επαρχία μας δεν κινείται σχεδόν τίποτα.
-Εξαιρώντας βέβαια την δράση του μητροπολίτη μας, που λόγω υπερδραστηριότητας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «βιονικός». Εξεπλάγησαν πολλοί που την ημέρα του αγιασμού, κατόρθωσε να παραβρίσκεται μέσα σε λίγη ώρα στα περισσότερα σχολεία. Να τον έχει καλά ο Θεός που δίνει κουράγιο και ελπίδα σε πολλούς.
-Οι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί μας στην Ροδόπη μετά την θερινή ανάπαυλα, φαίνεται ότι συνεχίζουν και την ?φθινοπωρινή. Περιμένοντας πως θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις, η πολιτική κατάσταση γενικότερα, αν θα ξεπεράσουμε την σκόπελο των φθινοπωρινών εκλογών και προφανώς μετά θα αποφασίσουν και θα τοποθετηθούν.
-Προς το παρόν δίνουν και μια βολική συνέντευξη, για να βρίσκονται και στο προσκήνιο. Κατά τα άλλα στην περιοχή μας ευτυχώς άνοιξε και ο κάθετος άξονας, ήρθαν και οι φοιτητές και η ζωή άρχισε να παίρνει τους κανονικούς της ρυθμούς, πάντοτε βέβαια με το βάρος και τον πήχη της οικονομικής κρίσης.
-Από προχθές έπεσαν και οι πρώτοι πυροβολισμοί ακόμα και γύρω από την πόλη, αλλά για όσους γνωρίζουν άρχισε το κυνήγι του λαγού, αλλά ελάχιστοι ήταν εκείνοι οι κυνηγοί επισκέπτες και Ροδοπίτες, που μπόρεσαν να έχουν ένα θήραμα για το πρώτο στιφάδο.
-Θέλουν δροσιά, λίγες βροχές και να σφίξει ο καιρός για να υπάρξουν θηράματα λένε και έτσι προς το παρόν τσακισμένοι και κουρασμένοι γυρίζουν πίσω άπραχτοι. Ούτε η φύση προσφέρει πλέον χωρίς κόπο το φαγητό.
Στα ψιλά πέρασε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣ, να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων κατά 35%. Φαίνεται η νέα φουρνιά των εργαζομένων που έμεινε πρέπει να πληρώσει την νύφη και τα εφάπαξ των 60.000 ευρώ που δόθηκαν με γαλαντομία σε πάνω από 200 εργαζόμενους.
-Καθώς και το μπόνους της οικειοθελούς αποχώρησης, που κόστισαν όλα στην εταιρία σχεδόν 9 εκ. ευρώ. Όπως και τα λάθη των παλιών διοικήσεων, να μην αναφερθούμε και παλιότερα στα δωρεάν ταξίδια των μελών σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και σε πολιτικές της εταιρείας όπως και τις συμφωνίες που την έφεραν σε αυτό το χάλι.
-Πάντοτε όμως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει μια λογική που θέλει να αφήνει πίσω της το παρελθόν και να κοιτάζει δήθεν το παρόν. Παρόν και μέλλον όμως δεν μπορεί να υπάρξει πουθενά, αν δεν ξεκαθαρίσεις πλήρως τα σφάλματα του παρελθόντος και δεν αποδίδεις ευθύνες σε όσους πραγματικά έχουν.
-Αλλά εκεί που έφτασαν τα πράγματα ποιος να ασχοληθεί με τέτοια ψιλά γράμματα. Οι εργαζόμενοι αναγκαστικά θα αποδεχθούν αυτή την μείωση ως ακριβοπληρωμένοι σε περίοδο κρίσης, γιατί οι δυνατότητες να βρουν μια άλλη δουλειά τώρα, είναι από περιορισμένες μέχρι ανύπαρκτες.
-Το μόνο βέβαια που αναρωτιούνται και τους δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας είναι μήπως κουρευτούν κατά 35% και οι παλιές οφειλές της ΕΑΣ προς τους εργαζόμενους. Στην εποχή του κουρέματος που ζούμε σε όλα τα επίπεδα, τα πάντα είναι πιθανά λένε ορισμένοι.
Μπορεί επίσημα να μην δηλώνουν ακόμα ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Κομοτηνής από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι διεργασίες σε επίπεδο στελεχών έχουν ήδη ξεκινήσει για την επιλογή του κατάλληλου προσώπου.
-Τα εμπόδια που έχουν να ξεπεράσουν για την τελική επιλογή είναι δυο. Το πρώτο είναι να αποφύγουν τα συνηθισμένα «φθαρτά» πολιτικά πρόσωπα στο χώρο τους και όσους έδειξαν πολλές φορές τις δυνάμεις τους, καθώς οι πολίτες τα έχουν συνδυάσει με εκλογικές αποτυχίες.
-Και το δεύτερο να αποφύγουν το σκόπελο να τεθεί επικεφαλής μειονοτικός, παρόλο που η εκλογική τους δύναμη στον δήμο όπως εκτιμούν, βασίζεται κατά πλειοψηφία στην ψήφο των μουσουλμάνων.
Όμως μια τέτοια κίνηση θα περιορίσει κατά πολύ την εκλογική τους δεξαμενή στις χριστιανικές ψήφους, με το κλίμα που επικρατεί.
-Επίσης θεωρούν πολύ εφικτό το σενάριο το να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις δυο πρώτες θέσεις στις επόμενες εκλογές στο δήμο Κομοτηνής, που αυτό θα τους δώσει την δυνατότητα αναμέτρησης στην δεύτερη Κυριακή, ψάχνοντας να βρούνε συμμαχίες.
-Οι φιλοδοξίες αυτές βασίζονται τόσο στην γενικότερη πολιτική ευφορία που επικρατεί πανελλαδικά στο κόμμα, όσο και στο μούδιασμα και την απραξία που υπάρχει προς το παρόν στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της ΝΔ στον δήμο, με δεδομένα ότι δεν ξεκαθάρισε ακόμα ποιος θα είναι επικεφαλής.
Βέβαια είναι πολύ νωρίς λένε ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξουμε σε πρόσωπα, γιατί θα γίνουν όλες οι δημοκρατικές διαδικασίες για να αποφασίσουμε, αλλά παρόλο αυτά οι ιδέες που πέφτουν στο τραπέζι του διαλόγου, συγκλίνουν σε δυο άτομα που μπορούν να τεθούν επικεφαλής της παράταξης.
-Ως αρχική ιδέα είχε τεθεί σε κλειστό κύκλο το όνομα του Γιώργου Τριανταφυλλόπουλου συνδικαλιστή και υπαλλήλου της περιφέρειας, αλλά κάποιοι αντιδρούν σε αυτήν την προοπτική και το ενδεχόμενο, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που θυμίζει το παρελθόν που θέλουν να αλλάξουν.
-Το δεύτερο όνομα που ακούγεται συχνά τελευταία είναι του γιατρού Κοσμά Παπαχρήστου, που θεωρείται πιο διαλλακτικός και χαμηλών τόνων, αλλά με μεγαλύτερη κοινωνική επιρροή, εκτιμώντας ότι θα είναι πιο αποδεκτός από του ψηφοφόρους.
-Μάλιστα στην περίπτωση που ο Κοσμάς Παπαχρήστου ηγηθεί στην παράταξη στο δήμο Κομοτηνής, τότε ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος θα βρεθεί στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, γιατί η κυρίως μάχη που θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, θα είναι η περιφέρεια.
-Επειδή οι εκλογές εκεί θεωρούνται πιο πολιτικές, θα δώσουν πιο ξεκάθαρα μήνυμα στην κυβέρνηση και τους βοηθάνε αφάνταστα τα σενάρια συνεργασίας και μοιράσματος των περιφερειών που εξυφαίνονται από κύκλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News