Αγορά Εργασίας στη Ροδόπη (13-05-2025): Εταιρείες και επιχειρήσεις σε αναζήτηση προσωπικού

Χιλιάδες πιστοί έδωσαν πάλι το παρόν για να ανάψουν ένα κερί στην Παναγία Φανερωμένη και κυριολεκτικά έγινε το αδιαχώρητο από μικρούς, μεγάλους, ακόμα και μουσουλμάνους, με την ελπίδα όλων να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα δύσκολα.
-Βέβαια κάποια στιγμή ο νέος δεσπότης πρέπει να δει πιο ζεστά το ζήτημα της αξιοποίησης του μοναστηριού, που χρόνια ολόκληρα από την συμβολή και την αγάπη των πιστών μαζεύει τόσα πολλά χρήματα, αλλά ελάχιστα πηγαίνουν ανταποδοτικά για το ίδιο το μοναστήρι.
-Που θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης καθημερινά πολλών πιστών από την Ελλάδα και όχι μόνο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Βαλκάνιοι και Ρώσοι τουρίστες που όλοι τους εποφθαλμιούν, επισκέπτονται περιοχές όπου είναι ανεπτυγμένος ο θρησκευτικός τουρισμός.
-Για αυτό προτιμούν την Χαλκιδική και το Άγιο Όρος όπως και πολλά νησιά, που τα μοναστήρια τους είναι διάσπαρτα και στο τελευταίο χωριουδάκι.
-Παρόλο όμως που χιλιάδες πιστοί έτρεξαν στην Παναγιά να προσκυνήσουν, παρατηρήσαμε ότι στα τοπικά πανηγύρια που γίνονται όπως και στην εμποροπανήγυρη παραδίπλα αλλά και στις παρακείμενες ταβέρνες των όμορων χωριών, ο τζίρος δεν ήταν ο αναμενόμενος αναλογικά με προηγούμενες χρονιές.
-Η πίστη και η ελπίδα μπορεί να φέρνει τον κόσμο στα μοναστήρια, αλλά η οικονομική κρίση και το ισχνό πορτοφόλι των περισσότερων δεν τους επέτρεψε να ικανοποιήσουν την καταναλωτική τους μανία και τις γαστριμαργικές τους συνήθειες. Ενώ σε παλιότερες εποχές η εμποροπανήγυρη είχε την τιμητική της.
Ουδέν νεότερο από την επιλογή των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων σήμερα έλαβε τέλος. Πλην των τοποθετήσεων ήδη κάποιων καθαρά κομματικών στελεχών, σε νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας και μάλιστα της περιφέρειας μας.
-Από σαράντα κύματα πέρασε όλη αυτή η ιστορία, για να αποδειχθεί πάλι τελικά όπως θα δούμε σε λίγο καιρό, ότι η κομματοκρατία περισσεύει σε αυτό τον τόπο.
-Τα δήθεν κριτήρια αξιοκρατίας, προσοντούχων και άξιων ανθρώπων μάλλον θα πάνε περίπατο όπως μαγειρεύτηκαν και μπερδεύτηκαν σκόπιμα τα πράγματα.
-Αφού το κομματικό αλισβερίσι, οι διαδρομιστές και πολλοί βουλευτάδες προσπαθούν με ότι μέσον διαθέτουν την τελευταία στιγμή και όποιες γνωριμίες έχουν να επιβάλλουν υποψηφίους της αρεσκείας τους.
-Το αστείο του όλου πράγματος στην υπόθεση αυτή, είναι ότι ενώ στην αρχή τα τρία κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μοίρασαν τις ζώνες επιρροής και κατέληξαν σε ποια νοσοκομεία θα διαφεντεύει ο εκλεκτός τους, έρχεται στη συνέχεια η απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και προέβησαν φυσικά σε νέα μοιρασιά. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.
Στο διάστημα αυτό αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος, αποσύρθηκε το κόλλημα της εντοπιότητας που είχε θέσει ο προηγούμενος υπουργός Υγείας, αφού ήδη οι μισθοί των διοικητών είχαν περικοπεί στο μισό.
-Και αφενός ήταν ασύμφορο σε πολλά κομματικά στελέχη να τοποθετηθούν σε άλλους νομούς με τέτοιο μισθό και αφετέρου υπήρχαν ισχυρές πιέσεις από πολιτικούς παράγοντες.
-Γιατί όπως φαίνεται οι εκλογές πλησιάζουν και κάποιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους κομματικούς τους φίλους, ώστε να έχουν την στήριξη τους στο κυνήγι της ψήφου, που θα είναι δύσκολο στις επόμενες εκλογές και με την κατάσταση που δημιουργήθηκε.
-Και έτσι σήμερα μετά από τόσες αλλαγές, ουδείς γνωρίζει πλέον ποιος θα τοποθετηθεί και που, μέχρι να μαγειρευτούν την τελευταία στιγμή στο υπουργείο.
-Και πως έγινε λοιπόν η νέα μοιρασιά μεταξύ των δυο κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Το αστείο είναι ότι για όλα αυτά επικαλούνται πάλι την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τις γνώσεις και τα πτυχία, ώστε να επιλεγούν δήθεν οι πιο άξιοι και διαψεύδουν συναλλαγές πολιτικών ισορροπιών.
-Ενώ είναι γνωστό στο σινάφι των υποψηφίων και στα κομματικά γραφεία, ότι αυτό που θα πρυτανεύσει τελικά θα είναι ο ….μπάρμπας από την Κορώνη. Και σε λίγες ημέρες θα φανούν όλα αυτά με τις επιλογές που θα γίνουν. Με δεδομένο φυσικά τις εκπλήξεις από τα αρχικά ονόματα που ακούγονταν και είχαν τις πρώτες διαβεβαιώσεις.
Τελικά καταλάβατε με τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού και την ανάποδη στροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σε ποιους θα χτυπήσει το καμπανάκι για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία;
-Αφού για άλλη μια φορά πρυτάνευσε η λογική του νυν υπέρ πάντων ο αγών υπέρ των τραπεζών. Γιατί τα κριτήρια που μας υπόσχονται όλοι ότι θα θέσουν και δήθεν δεν θα την πληρώσουν οι αδύναμοι, τα έχουμε ζήσει και σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις.
- Όπως τις ρυθμίσεις για τα δάνεια των πολιτών στις τράπεζες που τελικά μια μικρή μερίδα μόνο επωφελήθηκε, οι ΑμεΑ και οι άνεργοι, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στα νύχια των τραπεζών. Και όπως λένε χαρακτηριστικά δεν θα την πληρώσουν οι ..ευαίσθητες ομάδες, αλλά προφανώς οι υπόλοιποι που τους θεωρούν ?αναίσθητους.
-Είναι αδιανόητο και ανόητο πολιτικά το μόνο που να ενδιαφέρει μια κυβέρνηση να είναι πως να μην φαλιρίσουν οι τράπεζες . Αλλά συγχρόνως δεν καίγονται να φαλιρίσουν επιχειρήσεις, πολίτες και η ίδια η χώρα.
-Με τράπεζες που ευνοήθηκαν βέβαια με την ανακεφαλοποίηση που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού, χωρίς να αποδεσμεύσουν ούτε ένα ευρώ στην αγορά, εκτός από μερικά υπέρογκα δάνεια σε εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους.
-Ακόμα και αυτό το δώρο των πλειστηριασμών να προσφέρει η κυβέρνηση στις τράπεζες, πως είναι σίγουροι ότι θα διοχετευτούν χρήματα στις κατασκευές και την οικοδομή;
-Για άλλη μια φορά με μαθηματική ακρίβεια οι τράπεζες θα κάνουν την δουλειά τους και θα ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής σε διεθνή κοράκια τα κατασχεθέντα σπίτια που είναι βέβαια λίγα σε πρώτη φάση, αλλά σε λίγο θα αφορούν τους περισσότερους Έλληνες.
-Εξάλλου δεν μας έχουν αποδείξει μέχρι τώρα κυβέρνηση και τράπεζες, ότι χειρίζονται τα γεγονότα με τον καλύτερο τρόπο, παρά μόνο ενδιαφέρονται ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News