«Βεργίνα»: Η ανασκόπηση του διεθνούς συνεδρίου ζυθοποίησης | xronos.gr
ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

«Βεργίνα»: Η ανασκόπηση του διεθνούς συνεδρίου ζυθοποίησης

19/12/24 - 8:00
«Βεργίνα»: Η ανασκόπηση  του διεθνούς συνεδρίου ζυθοποίησης

Υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ)  

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 5ο διεθνές συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2024 (Independent Craft Brewers Roundtable) στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή το τριήμερο 13 με 15 Δεκεμβρίου. Με συμμετοχές από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Αλβανία και άλλες χώρες, υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ).

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από 30 ανεξάρτητες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και κατασκευαστές και καθηγητές πάνω στον τομέα της Ζυθοποιίας, συνολικά περισσότεροι από 100 προσκεκλημένοι συμμετέχοντες. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο και την τεχνολογία της μικροζυθοποιίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ).

Γεύτηκαν ελληνικές και ξένες μπύρες
Οι παρευρισκόμενοι εκτός από τις μπύρες Βεργίνα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και δεκάδες ακόμη ελληνικές και ξένες μπύρες που έχουν ως βασικό τους συστατικό την ελληνική Βύνη Θράκης! Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, πέρα από την εξαιρετική ξενάγηση, να απολαύσεις και Θρακιώτικες παραδοσιακές συνταγές.

Χρ. Δημτσούδης: «Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ICBR»
Ο Χρήστος Δημτσούδης, μηχανικός Ζυθοποίησης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και πρόεδρος του ΣΜΑΖΕ δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ζυθοποιεία που συμμετείχαν για άλλη μία φορά καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές μας για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ICBR».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr