Μ. Μαλτέζος: Αναγκαία η διατήρηση της παραδοσιακής ονομασίας τσίπουρο | xronos.gr
ΠΡΟΤΑΣΗ

Μ. Μαλτέζος: Αναγκαία η διατήρηση της παραδοσιακής ονομασίας τσίπουρο

25/03/22 - 9:00
23432534645-26.jpg

Για τους μικρούς παραγωγούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Προοδευτικών Οικονομολόγων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Αναγκαία είναι η διατήρηση της παραδοσιακής ονομασίας τσίπουρο και τσικουδιά, στο προϊόν απόσταξης των διήμερων μικρών αποσταγματοποιών, σύμφωνα με πρόταση του Μενέλαου Μαλτέζου.

Ο επικεφαλής των Προοδευτικών Οικονομολόγων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιος βουλευτής Έβρου στις εκλογές του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ στο προς ψήφιση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά την Κεφαλαιαγορά και τον ΕΝΦΙΑ  φέρνει μία τελωνειακή διάταξη με την οποία καταργεί την ονομασία του Τσίπουρου και της Τσικουδιάς όταν παράγεται από διήμερους αποσταγματοποιούς».

Κι αναλύει-προτείνει την εξής: «Επειδή πρόκειται για μία υπερεκατονταετή παραδοσιακή πρακτική από την οποία παράγονται αποστάγματα εξαιρετικής ποιότητας από τοπικές πρώτες ύλες των ίδιων των αμπελουργών/διήμερων αποσταγματοποιών, τα οποία δικαιούνται να φέρουν την διαχρονική συνήθη ονομασία τους. Επειδή η διήμερη απόσταξη τσίπουρου και τσικουδιάς αποτελεί σημαντική παραγωγική διαδικασία με την οποία συμπληρώνουν το εισόδημά τους περί τα 380.000 αγροτικά νοικοκυριά.

Η καλή φήμη του τσίπουρου και της τσικουδιάς και η ταύτισή τους στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού με την Ελλάδα και τις αγροτικές περιοχές της οφείλεται στους διήμερους αποσταγματοποιούς. Είναι ανάγκη η διατήρηση της παραδοσιακής ονομασίας τσίπουρο και τσικουδιά, στο προϊόν απόσταξης των διήμερων μικρών αποσταγματοποιών».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr