Με τον Χρήστο Χατζόπουλο διασκέδασαν οι Κομοτηναίοι

Σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η συναυλία στο “5ο φεστιβάλ Μουσικής και Μπύρας”
Στάση στην Κομοτηνή κάνει ο Δημήτρης Μπάσης μετά από έναν χειμώνα γεμάτο με εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική αλλά και την πρόσφατη περιοδεία του σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
Με το νέο του single «Χάνομαι» σε μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου και στίχους της Όλγας Βλαχοπούλου να έχει αγαπηθεί από την πρώτη στιγμή, ο αγαπημένος ερμηνευτής θα εμφανιστεί στην πόλη μας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μουσικής και Μπύρας.
Ο αγαπημένος λαϊκός ερμηνευτής με το πάθος και την αυθεντικότητα που τον διακρίνει στήνει ένα μοναδικό πρόγραμμα τόσο με τραγούδια από την 20χρονη πορεία του που έχουμε αγαπήσει, όσο και με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών. Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά ερμηνευμένα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του, θα μας ταξιδέψουν και ταυτόχρονα θα μας ψυχαγωγήσουν!
Από «Τα Λαδάδικα», το «Βρέχει Φωτιά Στη Στράτα Μου», «Σώσε Με» μέχρι τους «Ψίθυρους Καρδιάς», τα «Χαμοπούλια» και το «Τώρα Μένω Μόνος Μου», ο Δημήτρης Μπάσης μας θυμίζει όμορφες μουσικές στιγμές του παρελθόντος γεμάτες συναίσθημα, κέφι και αλήθεια.
Η συναυλία του Δημήτρη Μπάση θα δοθεί σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής στις 21:00. Πριν τον απολαύσουμε επί σκηνής, τον απολαύσαμε ραδιοφωνικά μέσω της συχνότητας του ράδιο Χρόνος 87,5 fm.
Με τραγούδια της δισκογραφίας του στις αποσκευές του, που μετράει ήδη 20 χρόνια και 13 προσωπικούς δίσκους, ο αγαπημένος καλλιτέχνης λέει "δισκογραφώ κάθε φορά που νοιώθω την ανάγκη ότι έχω κάτι να πω ή όταν είμαι έτοιμος, όταν έχω τα τραγούδια μου". Όπως εξηγεί "δεν κάνω κάθε χρόνο δίσκο γιατί δεν έχω την ανάγκη αυτή. Θεωρώ ότι ένα άλμπουμ όταν βγαίνει θέλει ένα εύλογο χρόνο που είναι πάνω από 2 ή 3 χρόνια για να κάνει τον κύκλο του".
Στη συναυλία του στην Κομοτηνή δανείζεται από το κλασικό ρεπερτόριο και επιλέγει τον Δημήτρη Μητροπάνο γιατί "για μένα ήταν ένας από τους συνεργάτες που πραγματικά ο χαμός του με έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Ήταν ένα πολύ γενναιόδωρος συνεργάτης, τα προηγούμενα χρόνια είχα δουλέψει αρκετά μαζί του, βλέπω ότι το θέλει και ο κόσμος, καμιά φορά όταν μετράμε τα χρόνια της απώλειάς του που έχουν συμπληρωθεί 6 χρόνια μας φαίνεται απίστευτο. Είναι τόσο ζωντανή η ύπαρξή του με τα τραγούδια του που πραγματικά βλέπω και από τον κόσμο ότι τον θέλει τον Μητροπάνο, θέλει πολύ Μητροπάνο και επειδή είχα αρκετές συνεργασίες με τον Μητροπάνο στο παρελθόν κάπου ίσως και ο κόσμος να θέλει και από εμένα να ακούσει τα τραγούδια του".
Το καλοκαίρι είναι εποχή για περιοδείες για τον Δημήτρη Μπάση, μία διαδικασία "ευχάριστη", λέει ο ίδιος και προσθέτει "εξάλλου το καλοκαίρι οι καλλιτέχνες μαζεύουν τα τραγούδια τους και τα ταξιδεύουν από την μια άκρη της Ελλάδος στην άλλη. Οι σταθεροί χώροι οι μουσικές σκηνές είναι για τον χειμώνα. Πρέπει να δίνουμε αυτή την δυνατότητα και στο κοινό της περιφέρειας, να μας ακούει, να ταξιδεύουμε σε αυτούς, αυτοί που δεν μπορούν να έρθουν στην έδρα μας που είναι ή η Θεσσαλονίκη ή η Αθήνα".
Ο γνωστός καλλιτέχνης επιμένει ότι "το τραγούδι προσαρμόζεται στις εποχές". Το ίδιο κάνει και εκείνος λέγοντας πως "η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλα τα επαγγέλματα, οπότε δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον δικό μας χώρο. Έχουμε προσαρμοστεί σε αυτή την κρίση, οι συναυλίες και τα θεάματα τα καλλιτεχνικά έχουνε προσαρμοστεί, έχουν κατέβει οι τιμές των εισιτηρίων. Οι παραγωγές που παρουσιάζουμε πια είναι χαμηλότερου κόστους, μικρότερες ορχήστρες, λιγότερα φώτα, πορευόμαστε σε δύσκολες καταστάσεις και συνθήκες αλλά η τέχνη δηλώνει παρόν, ο κόσμος αγκαλιάζει τα θεάματα και τις συναυλίες".
Το σίγουρο πάντως είναι ότι την συναυλία του Δημήτρη Μπάση στην Κομοτηνή οι θεατές "φεύγοντας θα την θυμούνται". Αυτό υπόσχεται ο καλλιτέχνης, άλλωστε λέει "εγώ έτσι χαρακτηρίζω μια πετυχημένη συναυλία. Όταν έχω πάει σε μια συναυλία και την επόμενη μέρα που ξυπνάω την σκέφτομαι, σκέφτομαι τα τραγούδια και τον καλλιτέχνη, πάει να πει ότι αυτή η συναυλία δεν με άφησε αδιάφορο και με άγγιξε. Είναι πολλές τέτοιες συναυλίες που έχω παρακολουθήσει και την επόμενη μέρα μένει ακόμα μέσα μου το ηχόχρωμα της συναυλίας και οι εικόνες από την σκηνή.
Πιστεύω ότι θα είναι μια συναυλία που θα περάσουν καλά, θα τραγουδήσουν, θα διασκεδάσουν, ίσως με κάποια τραγούδια να θέλουνε να διαμαρτυρηθούν, λέμε τραγούδια που γράφτηκαν μετά την μεταπολίτευση και ο κόσμος θέλει να τα ακούσει".
Οργάνωση παραγωγής: 360 Entertainment . Διοργάνωση παραγωγής :Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής και ο Σύλλογος φίλων μοντέρνας μουσικής Γραμμόφωνο.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News