Εντυπωσίασε το κοινό της Κομοτηνής ο «Δον Κιχώτης» του Μπαλέτου του Κρατικού Θεάτρου της Σερβίας | xronos.gr

Εντυπωσίασε το κοινό της Κομοτηνής ο «Δον Κιχώτης» του Μπαλέτου του Κρατικού Θεάτρου της Σερβίας

30/05/26 - 14:51
Εντυπωσίασε το κοινό της Κομοτηνής ο «Δον Κιχώτης» του Μπαλέτου του Κρατικού Θεάτρου της Σερβίας

Ο ενθουσιασμός του κοινού επιβεβαίωσε τη δίψα της πόλης για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ένα πραγματικό υπερθέαμα είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής για να παρακολουθήσουν το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» από τους χορευτές του Κρατικού Θεάτρου της Σερβίας.

Η παράσταση εκτυλίχτηκε σε δύο πράξεις όπου η καθεμία αποτελούνταν από δύο σκηνές με κεντρικό άξονα τον έρωτα δύο νέων της Kitri (Rajna Jakišić) και του Basil (Oleksii Potiomkin). Ο πατέρας της νεαρής αντιτίθεται στη σχέση τους καθώς δεν επιθυμεί για γαμπρό του τον Basil, έναν φτωχό κουρέα. Η υπόθεση αντλεί την έμπνευσή από το διάσημο μυθιστόρημα του Miguel de Cervantes χωρίς ωστόσο να ακολουθεί κατά γράμμα την ιστορία.

Οι θεατές παρακολούθησαν 35 χορευτές επί σκηνής με εντυπωσιακά κοστούμια και υψηλού επιπέδου ερμηνείες που συνδύασαν θεατρικότητα, χιούμορ, καλή διάθεση και φυσικά άψογη εκτέλεση και τεχνική δεξιοτεχνία.

Ιδιαίτερα καθηλωτική ήταν η δεύτερη πράξη της παράστασης, όπου ο Δον Κιχώτης πείθει τον πατέρα της Kitri να επιτρέψει τον γάμο των δύο ερωτευμένων. Το αξιοσημείωτο ντουέτο των πρωταγωνιστών γνωστό ως Grand pas de deux απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα, αφού το κοινό δεν σταμάτησε να χειροκροτά και να επευφημεί τους χορευτές για το μοναδικό θέαμα που παρουσίασαν.

Ο ενθουσιασμός του κοινού επιβεβαίωσε τη δίψα της πόλης για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την ευχή να ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες αντίστοιχες παραστάσεις στην Κομοτηνή.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo