Η Λογοτεχνία ως καθρέφτης και καταφύγιο απέναντι στη βία κατά των γυναικών | xronos.gr
ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΑΚΛΕΙΟ

Η Λογοτεχνία ως καθρέφτης και καταφύγιο απέναντι στη βία κατά των γυναικών

21/11/25 - 9:00
Η Λογοτεχνία ως καθρέφτης  και καταφύγιο απέναντι  στη βία κατά των γυναικών

Μία πολυθεματική εκδήλωση στις 11:00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών - Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Τσανάκλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή Εν Δράσει, σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής, τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας του 3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής και το Λογοτεχνικό Τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής και η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Η Λογοτεχνία ως Καθρέφτης και Καταφύγιο Απέναντι στη Βία Κατά των Γυναικών. Η δύναμη των λέξεων στη σιωπή της βίας» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Νοεμβρίου και ώρα στις 11:00 στην Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι συγγραφείς Ευτυχία Γιαννάκη, Ισίδωρος Ρωσταδάκης και Ελένη Βασιλάκη, που μέσα από τις λέξεις τους φωτίζουν σκιές, αφηγούνται σιωπές και μετατρέπουν τον πόνο σε ιστορία. Στην ανοιχτή συζήτηση με το κοινό συμμετέχει ενεργά Τμήμα του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.

Πρόγραμμα εκδήλωσης
-Εισαγωγή & Σκέψεις για τις διαστάσεις της βίας κατά των γυναικών, τη δύναμη της αφήγησης ως μέσο κατανόησης και θεραπείας, και την ανάγκη για υποστήριξη και ενδυνάμωση – Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής.

-Λογοτεχνικός Διάλογος με τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ Κομοτηνής και το Λογοτεχνικό Τμήμα της Κοινότητας Νέων Κομοτηνής.

-Συνομιλία με τους συγγραφείς Ευτυχία Γιαννάκη, Ισίδωρο Ρωσταδάκη και Ελένη Βασιλάκη.
Μέσα από τις λέξεις τους, αφηγούνται σιωπές και μετατρέπουν τον πόνο σε ιστορία.
-Ανοιχτή Συζήτηση με το κοινό. Γιατί κάθε φωνή έχει αξία. Με τη συμμετοχή Τμήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.

«Η λογοτεχνία δεν είναι μόνο τέχνη - είναι μαρτυρία, αντίσταση, θεραπεία και ελπίδα. Σας περιμένουμε να ενώσουμε τις φωνές μας για έναν κόσμο χωρίς βία», αναφέρει η πρόσκληση.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo