Σοβαρά κίνητρα εγκατάστασης νέων κι επέκτασης υγιών επιχειρήσεων χρειάζεται η Ροδόπη

Σκοπός των μελών του συλλόγου είναι να κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις
Βασιλόπιτα παραδοσιακή, ως επιτάσσει το έθιμο, έκοψαν μέλη και φίλοι του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Μεσσούνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου στην έδρα του συλλόγου στο χωριό.
Το φλουρί έτυχε το μέλος του συλλόγου Τασούλα Παπαλιά, η οποία δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκόμενων, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου Δήμητρα Παρασκευούδη ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ευχόμενη καλή και δημιουργική χρονιά.
Άξιο αναφοράς είναι πως η βασιλόπιτα ήταν παραδοσιακή χωριάτικη τυρόπιτα με τα σημάδια. Σύμφωνα με την κα Παρασκευούδη «τα σημάδια ή αλλιώς τσακνούδια αντιπροσωπεύουν το σπίτι, τα χωράφια, το ζευγάρι με τα βόδια, τις κότες και το αμάξι-κάρο. Πριν την κόψουμε θυμιατίζουμε με το υνί για να έχουμε καλή σοδειά». Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι άλλωστε να κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις, μία εκ των οποίων είναι και η βασιλόπιτα.




Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News