Έφυγε από την ζωή η ομότιμη καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Ελένη Ζέτου-Μουντάκη
«Ευεργέτη της πόλης» χαρακτήρισε τον Νέστορα Τσανακλή ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, στο πλαίσιο της ετήσιας τιμητικής εκδήλωσης
«Τιμή αλλά υπερβολή» χαρακτήρισε με σεμνότητα, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο τιμώμενος
Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Μαρώνειας Κομοτηνής κκ Παντελεήμων πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του ευεργέτη της πόλης μας Νέστορα Τσανακλή, η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής. Ο Μητροπολίτης, στον λόγο του, αναφέρθηκε στο έργο και στα ευεργετήματα του μεγάλου αυτού άνδρα, τόσο προς την πόλη της Κομοτηνής και την Τσανάκλειο Σχολή, όσο και προς όλες τις πόλεις στις οποίες έζησε και δραστηριοποιήθηκε, ακόμη και στη γη της Αιγύπτου.
Ακολούθησε η ετήσια εκδήλωση προς τιμή του, φυσικά στην Τσανάκλειο, όπου ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνη μίλησε τιμητικά για τον ίδιο. «Είναι το ετήσιο, μνημόσυνο στην μνήμη ενός ευεργέτη της πόλης μας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έλειπε από την Κομοτηνή» τόνισε.
Επίτιμος δημότης ο Β. Αϊβαλιώτης
Παράλληλα, επίτιμος δημότης της πόλης κηρύχθηκε ο άνθρωπος που εκτίμησε το έργο του Νέστωρα Τσανακλή και συνέβαλε ιδιαίτερα στην ανάδειξή του, ο Βασίλης Αϊβαλιώτης.
Σε δηλώσεις του μάλιστα, ταπεινά δήλωσε πως θεωρεί «τιμή αλλά υπερβολή» την κήρυξή του ως επίτιμο δημότη της πόλης μας. Μιλώντας για τον Νέστωρα Τσανακλή, ο Βασίλης Αϊβαλιώτης υπογράμμισε πως «στόχος είναι η Κομοτηνή να γίνει ένα κέντρο το οποίο να συνδυάζει την καπνοβιομηχανία με το όνομα του Νέστωρος Τσανακλή». Την κήρυξη του ως επίτιμο δημότη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, Χρήστος Χατζηπέμου, διαβάζοντας την εισήγηση του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News