Λειψυδρία στη Ροδόπη: Χωράφια που πλημμυρίζουν τον χειμώνα, «διψούν» το καλοκαίρι
Υπομονή λίγων ημερών ζήτησε από τους Ροδοπίτες για περισσότερες ανακοινώσεις στη ΔΕΘ
Όπως διαβάσατε αναλυτικά στη χθεσινή έκδοση του «Χ», την έντονη διαμαρτυρία του προς την Κυβέρνηση για μη συμπερίληψη του Νομού Ροδόπης στα 20 πρώτα ειδικά αναπτυξιακά σχέδια Νομών, εξέφρασε με αναλυτική δήλωσή του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων.
Οι Νομοί Ροδόπης και Δράμας είναι οι μοναδικοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που δεν είναι στον πρώτο «γύρο» αναπτυξιακών σχεδίων που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τα κυβερνητικά χείλη πάντως να διαμηνύουν ότι η χρονική σειρά δεν σχετίζεται με την ουσία, καθώς για όλους τους Νομούς θα τεθούν σε εφαρμογή… ειδικά αναπτυξιακά σχέδια.
«Με βαθύτατη λύπη, αλλά και με δίκαιη αγανάκτηση, πληροφορ¬ηθήκαμε την πρωτοφανή και παράλογη απόφαση της Κυβερνήσεως να μη συμπεριλάβει την Κομοτηνή στον αρχικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της […]. Κάποιοι, ίσως, θεωρούν πως η Κομοτηνή μπορεί να αρκεστεί σε ψίχουλα. Όμως οι άνθρωποί μας δεν ζητούν ελεημοσύνη• ζητούν δικαιοσύνη. Δεν επιζητούν χάρη• απαιτούν ίση μεταχείριση», σημείωσε μεταξύ πολλών άλλων ο Μητροπολίτης στη δήλωσή του.
Υπομονή ζήτησε ο Χρ. Δερμεντζόπουλος
Στο περιθώριο της περιοδείας του στη Ροδόπη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Χρήστος Δερμεντζόπουλος ερωτήθηκε σχετικά με την αιχμηρή δήλωση. «Έχουμε την χαρά να έχουμε δυναμικούς Σεβασμιώτατους σε όλη τη Θράκη, οι οποίοι πραγματικά είναι δίπλα στους ανθρώπους και σχολιάζουν πολλές φορές κάποιες παραλείψεις οι οποίες συμβαίνουν», απάντησε.
Ο υφυπουργός υποστήριξε πως «σε καμία περίπτωση η Ροδόπη και γενικά η περιοχή δεν θα πάει πίσω στον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Θα πρέπει να κάνουμε λίγες ημέρες υπομονή, έτσι ώστε να δείτε κι εσείς ότι ναι είναι μέλημά μας η Θράκη να είναι μέσα στους σχεδιασμούς». Καταληκτικά, επανέλαβε: «σίγουρα εκτιμώ το ενδιαφέρον του Σεβασμιώτατου γιατί γνωρίζω το γνήσιο ενδιαφέρον και την αγωνία που έχει, ώστε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News