Οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη για αστέγους της Κομοτηνής | xronos.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη για αστέγους της Κομοτηνής

03/07/25 - 9:00
Οικονομική και  ψυχολογική υποστήριξη για αστέγους  της Κομοτηνής

Πρόγραμμα: Στέγαση και εργασία για αστέγους στον Δήμο Κομοτηνής - Έτσι θα λάβουν βοήθεια 18 ενήλικες και 22 παιδιά

Ρεπορτάζ Δέσποινα Πατσίδου

Ανακοινώθηκε η στέγαση και η ψυχολογική προστασία αστέγων, ατόμων σε επιβλαβή στέγαση και όχι μόνο, στον Δήμο Κομοτηνής. Πρόκειται για το πρόγραμμα: «Στέγαση και εργασία για αστέγους στον Δήμο Κομοτηνής» το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας με Αρχή Διαχείρισης τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Διαχειριστής φορέας του προγράμματος είναι ο Οργανισμός Κ. Καραθεοδωρή.

Με δηλώσεις του, ο Σάκης Λάπατας, πρόεδρος του οργανισμού Κ. Καραθεοδωρή, σημείωσε πως «θα πετύχουμε τον στόχο του προγράμματος μέσω οικονομικών παρεμβάσεων που θα κάνουμε, αλλά και μέσω της ψυχολογικής υποστήριξης προς τους ωφελούμενους του προγράμματος, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους».

Πώς θα γίνει αυτό;
Οι δράσεις του Οργανισμού Κ. Καραθεοδωρή, σύμφωνα με τον Σάκη Λάπατα είναι οι εξής: Η επιδότηση του ενοικίου σπιτιών για 24 μήνες από το Κ. Καραθεοδωρή. «Εννοείται ότι τα σπίτια θα πληρούν κάποιες προδιαγραφές, θα γίνει συμβόλαιο. Το ποσό το οποίο κυμαίνεται για το ενοίκιο είναι από 300 έως 400 ευρώ. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί κάλυψη δαπανών όπως λογαριασμοί κοινόχρηστης ωφέλειας ή η κάλυψη φθορών που μπορεί να προκληθούν από τον ενοικιαστή», σημείωσε.

Επίσης, αυτό που επιχειρεί ο οργανισμός Κ. Καραθεοδωρή είναι η επιδότηση εργασίας των ωφελούμενων. «Σε αυτό θα χρειαστούμε την βοήθεια κάποιων επιχειρήσεων», ανέφερε ο Σ. Λάπατας.

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη του προγράμματος και κοινωνική λειτουργός Όλγα Κατσιάνη, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «τα άτομα του προγράμματος έχουν βρεθεί και είναι 40, 18 ενήλικες και 22 παιδιά». Γενικότερα, σύμφωνα με την ίδια, ωφελούμενοι είναι άτομα τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί ως άστεγοι από τον Δήμο Κομοτηνής, άτομα τα οποία διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα, καθώς επίσης και άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόγραμμα της αόρατης αστεγίας, ζουν σε επισφαλείς συνθήκες (απειλούνται με έξωση). Σύμφωνα με την ίδια, «το πρόγραμμα δεν στοχεύει απλώς στην οικονομική ενίσχυση των ενδιαφερόμενων, αποτελεί ολιστική προσέγγιση στο πρόβλημα της αστεγίας. Στόχο του έχει την υποστήριξη, την ενδυνάμωση και την κοινωνική επανένταξη των συμπολιτών μας» ανέφερε. Το ξεκάθαρο μήνυμα, όπως ανέφερε η ίδια, είναι αυτό μίας συμπεριληπτικής κοινωνίας.

Τέλος, η Έλενα Καλαϊτζίδου, κοινωνική λειτουργός του οργανισμού Κ. Καραθεοδωρή, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται έμπρακτα στον Δήμο Κομοτηνής.

«Στόχος δεν είναι αποκλειστικά η οικονομική ενίσχυση των ενδιαφερόμενων, αλλά και η ψυχολογική υποστήριξη και η συνεχής παρακολούθηση», σημείωσε. Γι’ αυτό, η ίδια κάλεσε όλους τους πολίτες της πόλης μας να συνδράμουν όπως μπορούν, «καθώς αυτό θα προάγει την γενικότερη εξέλιξη της πόλης μας».


Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr

ΑΡ. ΜΗΤ: 232265

mit-logo