Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι αγρότες δεν το βάζουν κάτω και διεκδικούν στήριξη του πρωτογενούς τομέα
Περισσότεροι από 100 Κομοτηναίοι, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου, συμμετέχουν στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα, το οποίο διεξάγεται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος.
Οι αγρότες που έσπευσαν από μακρινές πόλεις, όπως η Κομοτηνή, κατέφτασαν με λεωφορεία, ενώ με λεωφορεία αλλά και τρακτέρ έχουν κατακλύσει το Σύνταγμα αγρότες από το λεκανοπέδιο της Αττικής, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων παραμένουν το υψηλό κόστος παραγωγής, οι εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η καταβολή αποζημιώσεων στο 100%.
«Καλούμε και το λαό της Αθήνας να δώσει βροντερό παρών, γιατί μας έχουν στηρίξει όλες αυτές τις ημέρες, αλλά και γιατί στα αιτήματά μας είναι πέρα από το να ζήσουμε και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε, είναι ότι τα εξαιρετικά προϊόντα που βγάζουμε φτάνουν στο τραπέζι όλων μας και μπορούμε να παλέψουμε για να μειωθεί αυτή η ψαλίδα από το χωράφι στο ράφι», τόνισε στο ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.
«Δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης, φύγαμε από τα μπλόκα όμως ο αγώνας μας συνεχίζεται γιατί δεν ικανοποιήθηκαν βασικά μας αιτήματα», πρόσθεσε και ανέφερε ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα των αγροτών με αυτή την κινητοποίηση, θα συνεχίσουν «σε τοπικό επίπεδο αλλά και με κεντρικές πρωτοβουλίες».
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News