Αλ. Σπανός: «Αποφράδα ημέρα για το Νοσοκομείο Κομοτηνής» | xronos.gr
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 28 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Αλ. Σπανός: «Αποφράδα ημέρα για το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

03/02/23 - 8:00
Αλ. Σπανός: «Αποφράδα ημέρα  για το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Καταγγέλλει τη διοίκηση του «Σισμανογλείου»

Ανακοίνωση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους δημοσίευσε ο Αλέξανδρος Σπανός εκ μέρους της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Ροδόπης, με αφορμή τις εξελίξεις που διαβάσατε στον χθεσινό «Χ» με τη λήξη των συμβάσεων 28 καθαριστριών/ών.

«Οι εργολάβοι ξανάρχονται! Αποφράδα ημέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Σπανός, ο οποίος κατήγγειλε τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για «μνημειώδη αναλγησία» αφού «ως γνήσιος εκφραστής της νεοφιλελεύθερης και αδίστακτης κυβερνητικής πολιτικής, εξυπηρετώντας μεγάλα ή μικρά εργολαβικά συμφέροντα πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους της καθαριότητας, που για πολλά και δύσκολα χρόνια στήριζαν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο».

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, που οι ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου παρατάθηκαν για έξι μήνες, με νόμο που ψηφίστηκε παραμονές Χριστουγέννων, αλλά διεκόπησαν βίαια με την πολιτική παραχώρησης υπηρεσιών Δημόσιων Νοσοκομείων σε ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε απομακρύνει τους εργολάβους από το Νοσοκομείο, ώστε να συνάψει ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου με αξιοπρεπείς μισθούς, καλύτερες εργασιακές συνθήκες αλλά και μικρότερο δημοσιονομικό κόστος.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr