Γ. Τσιαβδαρίδης: Βατά και επιστημονικά ορθά τα θέματα Φυσικής | xronos.gr
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΜΕΘΟΔΙΚΟ»

Γ. Τσιαβδαρίδης: Βατά και επιστημονικά ορθά τα θέματα Φυσικής

10/06/22 - 13:21
tsiavdaridis_giorgos.jpg

Ο φυσικός αναλύει

Με Ιστορία, Φυσική και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα θέματα Φυσικής αναλύει στο www.xronos.gr ο φυσικός και συνιδιοκτήτης του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» Γιώργος Τσιαβδαρίδης.

«Σε γενικές γραμμές τα θέματα Φυσικής ήταν βατά, επιτέλους επιστημονικά ορθά δηλαδή δεν είχαν απροσεξίες και ασάφειες των παλιότερων ετών», δήλωσε και παρατήρησε πως «ιδιαίτερες παγίδες δεν υπήρχαν, εκτός από το Θέμα Δ’ το οποίο θα κρίνει τις άριστες βαθμολογίες». «Σε σχέση με τα περσινά, θα τα χαρακτήριζα ελαφρώς ευκολότερα, ενώ κι οι ασκήσεις είχαν φυσιολογικά νούμερα, γι’ αυτό δεν προβλημάτιζαν έντονα τους μαθητές», είπε.

Αναλυτικά, το Θέμα Α’ κάλυπτε ολόκληρη την ύλη θεωρίας του σχολικού βιβλίου χωρίς ιδιαίτερες παγίδες. Το Θέμα Β’ έλεγχε κριτική σκέψη και δεξιότητες των μαθητών στα ερωτήματα κρίσεως. «Χρειάζονταν σχετικά μικρές απαντήσεις, χωρίς περίπλοκες απαντήσεις όπως παλιότερα», παρατήρησε. Το Θέμα Γ’ είχε σαφή διατύπωση, αναμενόμενα ερωτήματα χωρίς πρωτοτυπία, απαιτούσε γνώσεις Φυσικής από τη Β’ Λυκείου*. Το Θέμα Δ’ ήταν «για προσεκτικούς, ψύχραιμους και πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, γιατί έκρυβε μικρές παγίδες». «Ιδιαίτερα καλό είναι πως τα ερωτήματα ήταν ανεξάρτητα μεταξύ τους, οπότε ήταν σας μικρές ασκήσεις», κατέληξε.

*Καινοτομία του φροντιστηρίου αποτελεί πως τα τελευταία χρόνια μαθητές Β’ Λυκείου, ανήμερα των Πανελληνίων Γ’ Λυκείου, καλούνται από το φροντιστήριο να επιλύσουν τα θέματα Πανελλαδικών που αφορούν την ύλη τους, όπως εν προκειμένω το Θέμα Γ’ στη Φυσική, το οποίο έλυσαν σήμερα

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr