Και την άλλη εβδομάδα θα γίνουν rapid tests στην Κομοτηνή | xronos.gr
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Και την άλλη εβδομάδα θα γίνουν rapid tests στην Κομοτηνή

03/09/21 - 15:22
240811855_546908563289594_4798590580498434331_n.jpg

Από την Δευτέρα 6 μέχρι το Σάββατο 11/09

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Από τη Δευτέρα 6 μέχρι και την Παρασκευή 10/09 θα γίνονται έλεγχοι σε δύο σημεία:  στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Υψηλάντου & Συμεωνίδη τις ώρες 10:00 με 15:00 και στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, την Τσανάκλειο τις ώρες 10:00 με 14:00.

Επίσης, το Σάββατο 11/09 τα τεστ θα γίνονται στη Διεύθυνση Υγείας τις ώρες 09:00 με 14:00.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Η ενημέρωση για το αποτέλεσμα από τον ΕΟΔΥ δεν γίνεται πλέον με SMS. Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 οι πολίτες επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους ανηλίκους χορηγείται βεβαίωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποκλειστικά και μόνο για χρήση σε αθλητικές δραστηριότητες ή κατασκηνώσεις. Για άλλες περιπτώσεις η διαδικασία γίνεται μέσα από το taxisnet των γονιών τους.

Τη διαδικασία στηρίζει το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.   

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr