Κομοτηνή: Το πρόγραμμα της ημέρας Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού | xronos.gr

Κομοτηνή: Το πρόγραμμα της ημέρας Μνήμης Θρακικού Ελληνισμού

02/04/25 - 9:00
Κομοτηνή: Το πρόγραμμα  της ημέρας Μνήμης Θρακικού  Ελληνισμού

Την Κυριακή 6 Απριλίου μνημόσυνο, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων  

Η Ελληνική πολιτεία από το 2022 καθιέρωσε επίσημα με Νόμο κι έπειτα με Προεδρικό Διάταγμα την 6η Απριλίου ως Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού. Στην Κομοτηνή, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Απριλίου οι εξής εκδηλώσεις μνήμης:

7:00 | Θεία Λειτουργία στο Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής.
10:00 | Τελετή μνημοσύνου στο Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής όπου θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων. Μετά το μνημόσυνο θα εκφωνηθεί ομιλία από τον Χρήστο Μορφακίδη, δικηγόρο, επίκουρο καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τέλος προσέλευσης επισήμων 09:50 πμ.

10:20 | Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων, στο μνημείο Θρακικού Ελληνισμού στον αύλειο χώρο του Ναού Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής.

10:30 | Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Θρακικού Ελληνισμού.

19.25 | Δύση Ηλίου: Υποστολή της ελληνικής σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr