Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Παρουσιάζονται διεθνείς συμμαχίες, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με 6 διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, η δημιουργία παραρτήματος του ΔΠΘ στην Αίγυπτο με το Πανεπιστήμιο Helwan του Καΐρου και το ξενόγλωσσο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Με μια ολοκληρωμένη εκθεσιακή παρουσία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετέχει φέτος στην επετειακή 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Στον άξονα της διεθνοποίησης του Ιδρύματος, που άλλωστε αποτελεί προτεραιότητα, παρουσιάζονται διεθνείς συμμαχίες, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με 6 διακεκριμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, η δημιουργία παραρτήματος του ΔΠΘ στην Αίγυπτο με το Πανεπιστήμιο Helwan του Καΐρου και το ξενόγλωσσο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.
Παράλληλα, θεματικές ενότητες που άπτονται στο τομέα της έρευνας και της καινοτομίας με την παρουσία εντυπωσιακών εκθεμάτων «από τη γη… ως τον ουρανό», της ορθολογικής διαχείρισης φυσικών πόρων και του υδατικού αποτυπώματος, «το νερό» άλλωστε έχει την τιμητική του φέτος στο ΔΠΘ, καθώς και του πρωτογενούς και του αγροδιατροφικού τομέα με την παρουσία του Ευρωπαϊκού Κόμβου ψηφιακής Καινοτομίας Digi Αgri Food.
Το περίπτερο κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συνομίλησε με το ακαδημαϊκό προσωπικό ενώ συνεχάρη τα μέλη της ομάδας DRT που κέρδισαν την 1η θέση στον διεθνή διαγωνισμό FORMULA IHU, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με το μονοθέσιο όχημα ELPIDA.
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, παρουσία της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.
Σειρά εκδηλώσεων
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διοργανώνει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων:
Εκδήλωση, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τμήματος Εκπαίδευσης Στελεχών του ALBA σε προγράμματα δια βίου μάθησης, και διαδραστική συζήτηση με θέμα: «Οικοσυστήματα μάθησης και δια βίου μάθηση: Ο συνεχής κύκλος της γνώσης», την Παρασκευή 12 Σεπτέμβριου στις 18:00. Η συζήτηση θα εστιάσει στην εξέλιξη των οικοσυστημάτων μάθησης σε όλα τα στάδια και πλαίσια της ζωής μας.
Εκδήλωση του Digi Agri Food με τίτλο «Ανοιχτά δεδομένα, Ανοιχτές Υπηρεσίες» το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00 – Περίπτερο 17 | Stand 33.
Εκδήλωση από την Democritus Racing Team με θέμα Racing Beyond Limits: Η πορεία μας στο Formula Student Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο open stage 17.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News