Πλήθος κόσμου στον ετήσιο χορό Ηπειρωτών Ροδόπης | xronos.gr
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Πλήθος κόσμου στον ετήσιο χορό Ηπειρωτών Ροδόπης

23/01/23 - 13:27
Πλήθος κόσμου στον ετήσιο χορό Ηπειρωτών Ροδόπης

Χαρούμενοι για την αντάμωση όλων σε καλό κλίμα οι Γιάννης Τζαμπάζης και Αργύρης Μπίστας

Πλήθος κόσμου γέμισε το ξενοδοχείο «Χρήστος & Εύη» το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων».

Μέλη και φίλοι του συλλόγου, μεγάλες αποστολές από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους Κομοτηνής κι όχι μόνο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κι είχαν την ευκαιρία ν’ ανταμώσουν σε καλό κλίμα, να δειπνήσουν μαζί, να τραγουδήσουν και να χορέψουν παραδοσιακά.

Το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκε γνωστή ορχήστρα από την Ήπειρο: Τάσος Δήμος στο τραγούδι, Αναστάσιος Τζιοβάρας στο λαούτο και στο τραγούδι, Χρήστος Μαρτίνης στο κλαρίνο, Λάμπρος Τζόκας στο βιολί, Χρήστος Λώλης στα κρουστά, Δημήτρης Τζοχαντάρης στην κιθάρα.

«Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω κορωνοϊού, ο σύλλογος έχει κάνει επανεκκίνηση» δήλωσε ο πρόεδρος Γιάννης Τζαμπάζης, χαρούμενος διότι «πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά και το χορευτικό μας έχει πολύ κόσμο». Σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με αθρόα παρουσία την εκδήλωση, ενώ σε δήλωσή του επεφύλασσε και πολιτικό μήνυμα ζητώντας στον κόσμο «να ψηφίσει με σοβαρότητα».

«Ο κόσμος επιζητάει κι αγαπάει τον χορό και τους Ηπειρώτες, γι’ αυτό μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα» πρόσθεσε σε δήλωση ο χοροδιδάσκαλος Αργύρης Μπίστας, ο οποίος στάθηκε στις ποικίλες δράσεις του συλλόγου για να διαμηνύσει:  «συνεχίζουμε δυναμικά, προβάλλοντας την παράδοση της Ηπείρου και του τόπου».

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων, ο οποίος μίλησε για τον βίο του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων. Παρατήρησε «κλίμα αγάπης» μεταξύ των παρευρισκόμενων, ενώ ανέδειξε το ρόλο των Ηπειρωτών σε πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα της Κομοτηνής διαχρονικά.

Πλήθος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr