Συλλυπητήριο μήνυμα Δ. Πέτροβιτς για τον Αλ. Φανφάνη | xronos.gr
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ

Συλλυπητήριο μήνυμα Δ. Πέτροβιτς για τον Αλ. Φανφάνη

17/03/23 - 15:57
Συλλυπητήριο μήνυμα Δ. Πέτροβιτς για τον Αλ. Φανφάνη

Για τον φίλο και συνάδελφό του

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του ιδρυτή κι επί σειρά ετών εκδότη του «Χ» Αλέξανδρου Φανφάνη απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, δημοσιογράφος, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Το κείμενο: «Ο αείμνηστος φίλος και συνάδελφος Αλέξανδρος Φανφάνης υπήρξε πρωτεργάτης της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας στον περιφερειακό τύποιδρύοντας την ημερήσια εφημερίδα “ΧΡΟΝΟΣ” στην Κομοτηνή.

Με συναίσθηση της κοινωνικής του ευθύνης και του επαγγελματικού του καθήκοντος, που υπαγορευόταν από τις παραδόσεις, τους γραπτούς και εθιμικούς κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, έγραφε την αλήθεια με κάθε κόστος. Στα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα, την κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και ιδιαίτερα της Ροδόπης, ήταν παρών και φώτιζε όλες τις πτυχές. Προασπίστηκε την ελευθερία της πληροφόρησης, της έκφρασης και του λόγου, θωρακίζοντας την ελευθεροτυπία έπ’ αγαθώ της δημοκρατίας και της κοινωνίας και της πατρίδας μας. Το έργο του αποτελεί διαχρονική παρακαταθήκη για τους άξιους συνεχιστές, τα παιδιά του, στο χώρο των Περιφερειακών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Πρώτα με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα κι έπειτα ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr