Θεοφάνεια: Κοσμοσυρροή στο Φανάρι για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού | xronos.gr
ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θεοφάνεια: Κοσμοσυρροή στο Φανάρι για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού

06/01/23 - 14:57
Θεοφάνεια: Κοσμοσυρροή στο Φανάρι για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού

Για ακόμη μία χρονιά τον Σταυρό ανέσυρε ο Γιάννης Πετράς

Εκατοντάδες Κομοτηναίοι, κάτοικοι Φαναρίου και γειτονικών περιοχών, έσπευσαν στο λιμάνι του Δήμου Κομοτηνής, ανήμερα των Φώτων, για να παρακολουθήσουν τον καθαγιασμό των υδάτων από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα.

Προηγήθηκαν, νωρίτερα μέσα στη μέρα, ο μεγάλος Αγιασμός στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, ο πρώτος επίσημος αγιασμός στο υδραγωγείο της πόλης, η τελετή στο λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους, ενώ μετά το Φανάρι ακολούθησε η ρίψη στον ποταμό Κομψάτο.

Πλήθος κόσμου, χάρη στην καλή θερμοκρασία και την ηλιοφάνεια, έσπευσε για μία βόλτα στο παραθαλάσσιο χωριό, ενώ συγχρόνως παρακολούθησε τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού που για πολλοστή φορά ανέσυρε ο βουτηχτής Γιάννης Πετράς, με τον Μητροπολίτη να του χαρίζει ένα σταυρό κι αστειευόμενος να του ζητάει να αφήσει και κάποιον άλλο να ανασύρει το Σταυρό του χρόνου. Σταυρό του δώρισε κι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης. Συνολικά, περίπου 20 κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα.

Παρέστησαν επίσης πλήθος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών του τόπου. Η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού και του Μητροπολίτη έγινε με τιμές, από τη στρατιωτική μπάντα που σε εξαιρετικούς ρυθμούς έδωσε το σήμα.

Εκμεταλλευόμενοι την ημέρα, πλήθος επισκεπτών απόλαυσαν μία βόλτα στην παραλία –ελάχιστοι τολμηροί κι από μία βουτιά, ήπιαν τον καφέ τους ή έφαγαν στις παραλιακές ταβέρνες γεμίζοντας ασφυκτικά την εστίαση του χωριού.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr