Ξεκίνησαν οι πληρωμές συντάξεων ύστερα από τις αυξήσεις | xronos.gr
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι πληρωμές συντάξεων ύστερα από τις αυξήσεις

26/01/23 - 13:06
Ξεκίνησαν οι πληρωμές συντάξεων ύστερα από τις αυξήσεις

Μοιραστείτε το

Το Δημόσιο καταβάλλει αυξήσεις της τάξεως του 7,75%

Περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι. Από σήμερα και μέχρι τις 30 Ιανουαρίου το Δημόσιο καταβάλλει αυξήσεις της τάξεως του 7,75%.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης: «Το “ξεπάγωμα” των συντάξεων έπειτα από 12 χρόνια είναι μια σημαντική στιγμή για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Είναι η αύξηση του 7,75% που θα δουν πάνω από 1,7 εκατ. συνταξιούχοι αυτές τις ημέρες στους λογαριασμούς τους. Με την οποία –αν συνδυαστεί με την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 250 ευρώ τον προηγούμενο μήνα και την καταβολή της 4ης ετήσιας αύξησης του ν. Βρούτση– ωφελείται συνολικά το 95% των συνταξιούχων. Με τις παραπάνω αυξήσεις, ένας στους δύο συνταξιούχους θα δει μια επιπλέον σύνταξη μέσα στο 2023».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκύπτουν μονές, διπλές ή και τριπλές αυξήσεις στους συνταξιούχους.

Ειδικότερα:

  • Μία τουλάχιστον αύξηση βλέπουν 2.499.285 συνταξιούχοι (λόγω της αύξησης της τάξεως του 7,75% ή της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της καταβολής του επιδόματος των 250 ευρώ).
  • Διπλή αύξηση βλέπουν 1.344.696 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασμού των αυξήσεων της τάξεως του 7,75%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ).
  • Τριπλή αύξηση βλέπουν 185.649 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασμού της αύξησης της τάξεως του 7,75%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ και της εφαρμογής της 4ης ετήσιας αύξησης του ν. Βρούτση).

Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά του Ιανουαρίου θα αποδοθούν στους δικαιούχους με τις συντάξεις Μαρτίου (προκαταβάλλονται στα τέλη Φεβρουαρίου).

Πηγή: kathimerini.gr.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr