Μικροκομοτηναίικα 13-01-2023 | xronos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ

Μικροκομοτηναίικα 13-01-2023

13/01/23 - 8:00
Μικροκομοτηναίικα 13-01-2023

Διευρύνθηκε κατά πολύ η ομάδα των υπουργών, υφυπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, που θα συνοδεύουν σήμερα τον πρωθυπουργό στη Ροδόπη, από τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν στο πρόγραμμα των συναντήσεων τους, με θεσμικούς φορείς, αυτοδιοικητικούς, επιμελητήρια και επαγγελματικούς συλλόγους.
Για την κυβερνητική αυτή «απόβαση» του πολυμελούς κλιμακίου, ήδη έχουν προγραμματιστεί οι συναντήσεις, οι επισκέψεις και οι συσκέψεις, με τους τοπικούς παράγοντες, που ετοίμασαν τον κατάλογο με τα αιτήματα και τα προβλήματα, που θα τα θέσουν στους υπουργούς.
Στόχος να αποσπάσουν μία δέσμευση, ή μία υπόσχεση, ακόμα και να πετύχουν την επίλυση ορισμένων εξ’ αυτών. Όπως έχει διαμορφωθεί η όλη κατάσταση όμως, θυμίζει μία καθαρά προεκλογικού τύπου επίσκεψη.
Προφανώς αν έχουν να εξαγγείλουν κάτι καινούργιο, αυτό θα γίνει με την πολιτική ομιλία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχει κάποια πληροφορία. Και αν υπάρχει κάτι καινούργιο, μάλλον το γνωρίζουν οι αρμόδιοι μόνο υπουργοί και οι άμεσοι συνεργάτες του.
Ειδάλλως θα επαινεθεί άλλη μια φορά επίσημα το κυβερνητικό έργο για τη Θράκη και την περιφέρεια μας. Το θετικό είναι ότι η μέθοδος αυτή που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια της θητείας της, της άμεσης επαφής δηλαδή και των ανοιχτών θυρών στα υπουργεία, μάλλον αποδίδει επικοινωνιακά.
Οι υπουργοί δεν είναι ακριβοθώρητοι, όπως και τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά κάνουν διάλογο, ανταποκρίνονται σε συναντήσεις, ακούν τουλάχιστον τα προβλήματά τους, άσχετα αν δεν επιλύονται.

Και δεν λειτουργούν όπως τις παλιότερες εποχές, που για να δει κάποιος κυβερνητικό στέλεχος περνούσαν ακόμα και μήνες. Προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι μπορεί να μην επιλύονται τα προβλήματα, αλλά η εντύπωση που μένει στους αιτούντες είναι, ότι βρίσκουν ευήκοα ώτα και καλό κλίμα. Και αυτό στην πολιτική καταλογίζεται θετικά.


Ακόμα να επισημάνουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση γνωρίζοντας τις απανωτές κρίσεις και τις επιπτώσεις τους στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, δεν αποφεύγει να τοποθετηθεί για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Επαινώντας προφανώς και τις προσπάθειες που γίνονται για να στηριχτούν από κυβερνητικής πλευράς πολίτες και νοικοκυριά. Επισημαίνοντας ακόμα ότι δεν επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στα δύσκολα οι Έλληνες.
Αλλά ενώ θα περίμενε κάποιος από την αντιπολίτευση να έχει καθημερινά στο στόχαστρο της τις ανεπαρκείς πολιτικές στήριξης της κυβέρνησης και τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών, εν τούτοις βλέπουμε να εστιάζουν την κριτική τους περισσότερο σε άλλα θέματα.
Σε θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας, σκανδάλων, που κατά την άποψη των ηγεσιών τους θεωρούν ότι περισσότερο αυτά ενδιαφέρουν τους Έλληνες, παρά η δύσκολη καθημερινότητα, η ακρίβεια, η ανεργία και η αβεβαιότητα για το μέλλον.
Σε αυτά υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό να ασκήσουν αντιπολίτευση, επί καθημερινής βάσεως. Δεν θέλουμε βέβαια να υποβαθμίσουμε το γεγονός για τα θέματα της διαφάνειας, των σκανδάλων και της δημοκρατίας, που είναι σημαντικά για τους πολίτες.
Αλλά προφανώς δεν είναι εκείνο το αντιπολιτευτικό αφήγημα στη συγκεκριμένη περίπτωση και με την κατάσταση που επικρατεί, που θα βρει μεγάλη αποδοχή από την πλευρά των Ελλήνων εναντίον της κυβέρνησης.

Ίσως σε κάποιες παλαιότερες εποχές τα θέματα αυτά να έριχναν και κυβερνήσεις, ενώ τώρα προτεραιότητα έχει η καθημερινότητα με τα πολλά προβλήματα και αυτό αποτυπώνεται τουλάχιστον σε όλες τις δημοσκοπήσεις.


Δεν θα παραμείνουν όμως δυσαρεστημένα τα κομματικά στελέχη στη Θράκη, γιατί με σχετική πρόσκληση την οποία έλαβαν ήδη πάνω 120 άτομα του κομματικού μηχανισμού στην ΑΜΘ, θα συνευρεθούν σε ξενοδοχείο της πόλης μας με τον πρωθυπουργό.
Για να συζητήσουν για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Θράκης, όπως πληροφορήθηκαν από τη σχετική πρόσκληση. Αλλά και όχι μόνο γι αυτό, όπως αντιλαμβανόμαστε, γιατί ζούμε σε μία προεκλογική περίοδο.
Και προφανώς ο πρωθυπουργός θα θέλει να τους δώσει το μήνυμα, ότι θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν το κόμμα τους, για να το μεταδώσουν και στους υπόλοιπους συντρόφους κι τα μέλη τους.
Εξάλλου όσον αφορά τα κομματικά στελέχη, θα έχουν την ευκαιρία να τα συζητήσουν όλα αυτά και τα οργανωτικά τους, με την γνωστή ομάδα του κόμματος της ΝΔ, Κονταδάκη- Μαρινάκη-Νέζη, που έρχονται και αυτοί μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο.
Γιατί θα πρέπει να καταλήξουν τελικά και με τα πρόσωπα για το εθνικό ψηφοδέλτιο και σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχει γενικώς μεγάλος αναβρασμός, που φαίνεται και από τις σχετικές αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωση των τοπικών στελεχών.
Και τα σχετικά μηνύματα στα κινητά από τα κεντρικά πέφτουν βροχή, κυρίως για να παροτρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη, αλλά και πολίτες, να παρευρεθούν στην πολιτική ομιλία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής.

Βέβαια ένα Μέγαρο των 700 θέσεων προφανώς θα γεμίσει εύκολα, αλλά μάλλον αυτό δεν τους αρκεί. Γιατί θα θέλουν να παρουσιάσουν περισσότερο κόσμο και για αυτό ακριβώς έχουν επιδοθεί κυριολεκτικά σε έναν αγώνα δρόμου επικοινωνιακά.


Έντονη η παραφιλολογία μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης πολιτών, διάφορες αναρτήσεις πολιτικών και υποστηρικτών του τέως βασιλιά, εγείρουν τον προβληματισμό της χαμηλής εκπροσώπησης της κυβέρνησης στην κηδεία του, όταν αντίστοιχα θα έρθουν βασιλείς και σημαντικά πολιτικά στελέχη από την Ευρώπη.
Υπάρχουν και επιχειρήματα του τύπου ότι είναι λάθος να μην του αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους, η να ταφεί με δημόσια δαπάνη, όπως έγινε ακόμα με ηθοποιούς, τραγουδιστές κι άλλα πρόσωπα.
Προβληματισμοί που δεν έχουν κανένα νόημα πλέον, γιατί σαφώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ο έκπτωτος βασιλιάς ήταν ιδιώτης. Και στη θητεία του έφερε τόσα δεινά στη χώρα μας.
Και φυσικά ως ηγέτης που θέλουν να τον επικαλούνται, δεν εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό, αλλά διορίστηκε ελέω …Θεού και κληρονομικού δικαιώματος. Και φυσικά θα συμφωνήσουμε σε αυτό που αναφέρουν, ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και αυτό δεν μπορεί να διαγραφεί.
Αλλά αναπόσπαστα κομμάτια της ελληνικής μας ιστορίας είναι και οι μαύρες σελίδες της, η τουρκική σκλαβιά για εκατονταετίες, η γερμανική κατοχή και η βουλγαρική στην περιοχή μας και η χούντα των συνταγματαρχών.
Μήπως θα πρέπει να τα τιμούμε κι αυτά; Και τέτοιες αναρτήσεις βλέπουμε και από συμπολίτες μας. Ας βρουν όμως άλλο τρόπο να αντιπαρατεθούν και όχι με απλοϊκές λογικές, οι νοσταλγοί του τέως.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr