Μικροκομοτηναίικα 21-01-2023 | xronos.gr
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ

Μικροκομοτηναίικα 21-01-2023

20/01/23 - 8:00
Μικροκομοτηναίικα 21-01-2023

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για την απουσία κλινών ΜΕΘ για παιδιά στην περιφέρεια μας και έγινε αντικείμενο πολλών σχολίων από πολίτες, αλλά ακόμα και πολιτικούς.  Όπως και ο υπεύθυνος άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ροδόπης,  Γιώργος Πεταλωτής.

Πού αντιπαραβάλλοντας τα όσα ειπώθηκαν με την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή,  αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, με τα σχέδια για τη Θράκη, επισήμανε ότι η είδηση που θα έπρεπε να επικρατεί είναι,  ότι σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν υπάρχει ούτε μία παιδιατρική κλινική ΜΕΘ.

Σε μία περιοχή με έξι νοσοκομεία αναφέρει, εκ των οποίων ένα πανεπιστημιακό,  όπου πλην των ντόπιων διαμένει και κινείται και πολύς άλλος κόσμος, στρατός,  αστυνομία,  πανεπιστήμια  και επισκέπτες από Βαλκάνια και Τουρκία. Και κλείνει με την επωδό,  «τα οράματα και η πραγματικότητα».

Άλλη μία ανάρτηση η οποία χρήζει σχολιασμού είναι και του Αλέξανδρου Τσαπέκου, πρώην προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου Ροδόπης,  που το καταλογίζει ως πολύ ανησυχητική είδηση, αναφέροντας ότι παρόλο που ανήκει επαγγελματικά στο χώρο της υγείας, ειλικρινά δεν το γνώριζε και δεν πίστευε ποτέ ότι από Καβάλα Δράμα μέχρι το βόρειο Έβρο,  δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων.

Και αναρωτιέται πώς νιώθει άραγε ο πολίτης της ακριτικής αυτής περιοχής,  οι γονείς,  πώς θα κρατηθούν οι νέοι στην περιοχή και δεν θα φύγουν σε άλλα μέρη στο εξωτερικό για να κάνουν οικογένεια,  σε μία τόσο ανασφαλή υγειονομικά περιοχή;

Επισημαίνοντας ότι έχουμε ως περιοχή τη μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού στην περιφέρεια μας και παροτρύνει τους αρμόδιους να αφήσουν τα μεγάλα λόγια και τα επικοινωνιακά πολιτικά κόλπα και να δουν το θέμα.  Όχι άμεσα αλλά τώρα.

----------

Στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και της αυτοδιοικητικής αλληλεγγύης μάλλον,  βρέθηκε στο γραφείο του υποψηφίου δημάρχου Αρριανών Ταρκάν Μουλταζά,  ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνάμα υποψήφιος στο δήμο Ερδέμ Χουσεΐν.

Τον επισκέφθηκε ως  αγαπητό αδελφό και οικογενειακό φίλο όπως αναφέρει, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και συμφώνησαν να κυλήσει η εκλογική διαδικασία,  με ευγενικό,  φιλικό και αδελφικό τρόπο και ας κερδίσουν οι άξιοι και όποιος αποφασίσουν να φέρουν στη διοίκηση οι άνθρωποι του δήμου.

Να το καταλογίσουμε όμως και ως μια κίνηση μελλοντικής συνεργασίας για τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών κι όχι μόνο μια πράξη καθαρά πολιτικού πολιτισμού; Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε περιμένουμε να συναντηθεί και να ευχηθεί, μάλλον  και το δήμαρχο Αρριανών  Αχμέτ Ριτβάν.

Πριν από λίγο καιρό θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει ότι ο Ερδέμ Χουσεΐν κινείται δυναμικά και έχει τη στήριξη της προξενικής αυλής,  που δεν το έκρυψε άλλωστε και το πρόβαλε κατά κόρον στο διαδίκτυο, με τις συναντήσεις  με πρόξενο και ψευτομουφτή.

Το παράξενο ήταν  μετά ότι εξαιρέθηκε από την τελευταία επίσκεψη των μειονοτικών στην Άγκυρα, ενώ στους προσκεκλημένους επίσημα ήταν,  ο δήμαρχος Αχμέτ Ριτβάν και ο Ταρκάν Μουλταζά.  Προφανώς κάτι σημαίνει αυτό.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια τι θα γίνει στο συγκεκριμένο δήμο, που θα φανεί στην κάλπη. Αλλά   προφανώς οι τρεις μειονοτικοί υποψήφιοι θα δώσουν τη μάχη και θα επικρατήσει αυτός που θα έχει καλύτερο συνδυασμό,  αλλά και τη στήριξη και των γνωστών μειονοτικών κύκλων. Κάποιος βέβαια και του κόμματος της ΝΔ.

---------

Έντονη κινητικότητα όμως υπάρχει και στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών από την πλευρά των υποψηφίων, αν και έχουμε  μπροστά μας αρκετούς μήνες βέβαια μέχρι να φτάσουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη.

Επίσης  μεσολαβούν και οι εθνικές εκλογές που θα είναι και  καθοριστικές τελικά,  για το πόσοι υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί θα πάνε στις κάλπες,  από ποιους θα στηριχτούν και ποια κόμματα,  για να  δώσουν τη μάχη.

Υποψήφιος σαφώς θα είναι ο νυν δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος,  που ετοιμάζεται εδώ και μήνες. Και  ήδη  φάνηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ότι ξεκαθάρισε και το ενδοπαραταξιακό του τοπίο.

Δίνοντας όμως παράλληλα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα  τα ονόματα των νέων υποψηφίων που θα  στελεχώσουν την παράταξη τους. Και προσπαθώντας να ενισχύσει τη παράταξη με νέα πρόσωπα,  σε οικισμούς που δεν έλαβε τα επιθυμητά αποτελέσματα στις προηγούμενες εκλογές.

Υποψήφιος θα είναι και ο Απόστολος  Ιωάννου, αλλά ενώ βλέπουμε κυρίως στη σελίδα του κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρει τις επαφές τις οποίες κάνει με πολλούς συμβούλους,  επίσημα δεν έχουμε δει ακόμα κάποια ονόματα,  τα οποία θα στελεχώνουν την παράταξη του.

Και γρίφος τελικά το αν θα κατέλθει ή όχι στις εκλογές,  ο τρίτος υποψήφιος και πρώην δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης,  που δεν είχε μεγάλη αυτοδιοικητική παρουσία στα δρώμενα του δήμου και φαίνεται ότι δεν κινείται για να φτιάξει το συνδυασμό του.

Θα πάνε όμως με δύο υποψηφίους στις επόμενες εκλογές; Η αν εθνικές εκλογές δείξουν ένα μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας θα δούμε να ξεφυτρώνει μια νέα υποψηφιότητα με τη στήριξη του κόμματος όπως φημολογείται στο δήμο;

----------

Με τις συνέπειες των δικών του πράξεων και αποφάσεων έρχεται ήδη αντιμέτωπος ο δήμαρχος Iάσμου και ενώ οι υπάλληλοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες τους δικαιώνονται σταδιακά από την Αποκεντρωμένη, ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά με κλειστά ταμεία και  πρόβλημα  ακόμα στην  προμήθεια πετρελαίου,  όπως αναφέρει εξάλλου και ο ίδιος.

Και  κατά πάγια τακτική  κατηγορεί τις αντιπολιτεύσεις για αυτό,  που δεν συμμετέχουν στα έκτακτα συμβούλια που τους καλεί.  Γιατί όμως δεν τους καλεί σε ένα τακτικό συμβούλιο που ζητούν,  για να  συζητηθούν όλα τα θέματα και να καταθέσει  τον προϋπολογισμό και το τεχνικό του έργο;

Ποιος στέρησε το δήμο από προσωπικό και έφθασε σε τέτοια σημεία διάλυσης, για να αποδειχτούν οι θεωρίες περί τεμπέληδων;  Ποιος  στοχοποίησε τους πολιτικούς του αντιπάλους, ως μέλη δήθεν τρομοκρατικών  οργανώσεων, δημιουργώντας ένα αρρωστημένο κυριολεκτικά κλίμα στο δήμο;

Γιατί αν  πιστέψει κάποιος τα λεγόμενα του δημάρχου,  τότε θα πρέπει να βγάλει ως συμπέρασμα ότι ο δήμος αυτός είναι κυριολεκτικά φυτώριο τρομοκρατών, γκιουλενιστών και τεμπέληδων, σε μεγάλο ποσοστό.

Και επειδή επαίρεται για το  μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που τον στήριξαν τη δεύτερη Κυριακή, ας αναλογιστεί ότι τον στήριξαν οι αντίπαλες παρατάξεις,  που τους αρχηγούς, τους καταλογίζει τώρα ως μέλη ανύπαρκτων τρομοκρατικών  οργανώσεων.

Και ποιος τον εμποδίζει να διοικήσει και να επαναφέρει το δήμο σε κανονικότητα, με τέτοια πλειοψηφία που επικαλείται ότι έχει; Μήπως όμως με τα σημερινά δεδομένα μετριέται η αποδοχή και με τις ψήφους των  συμβούλων μόνο που έχει; Άραγε τι ποσοστό έχει η παράταξη που διοικεί σήμερα το δήμο;

Πολλά θέματα θα είχαν λυθεί εδώ και καιρό αν έκανε αυτό που κάνουν αυτονόητα όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας τον προηγούμενο μήνα. Που  συνέταξαν και πέρασαν τους προϋπολογισμούς  και το τεχνικό τους πρόγραμμα και δεν άλλαζαν προέδρους του δημοτικού συμβουλίου σαν τα πουκάμισα.

Μήπως την ευθύνη  την έχει ο επικεφαλής  του δήμου, όσο και αν  προσπαθεί να τη  μετακυλήσει  στους πολιτικούς του αντιπάλους; Ήταν γνωστό ότι θα έφθανε σύντομα σε αυτό το σημείο.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr