Στόχος ο εκσυγχρονισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλώνει ο Κ. Μπαμπασίδης | xronos.gr
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

Στόχος ο εκσυγχρονισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλώνει ο Κ. Μπαμπασίδης

23/07/22 - 8:00
2342345235-1-copy.jpg

Σχέδια και προκλήσεις για τη νέα διοίκηση του Οργανισμού

Το πρώτο σχόλιό του μετά τη γνωστοποίηση ότι είναι ο επόμενος αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, θέτοντας τον στόχο εκσυγχρονισμού του Οργανισμού.

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς δέχθηκε πρόσφατα στο γραφείο του τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Πληρωμών Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η οποία προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.  Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο γεωπόνος - μελετητής Βαγγέλης Σημανδράκος και αντιπρόεδρος ο Κυριάκος Μπαμπασίδης. Ο Κομοτηναίος δικηγόρος έχει διατελέσει κατά το παρελθόν γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του Οργανισμού, θέση που κατέχει ξανά πλέον. Μάλιστα, βγήκε πρώτος στα μόρια ΑΣΕΠ, αλλά δεν μπορούσε να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου, καθώς προϋπόθεση αυτής ήταν η τριετής εμπειρία σε αντίστοιχο πόστο, ενώ εκείνος είχε δύο χρόνια και οκτώ μήνες. Η θητεία της νέας διοίκησης είναι τριετής με δυνατότητα παράτασης άλλα τρία χρόνια με υπουργική απόφαση.


Σχέδια και προκλήσεις
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ περνάει μία μεταβατική περίοδο, διότι γίνεται μία γενναία μεταρρύθμιση διαδικασιών που έχει ξεκινήσει ήδη και θα συνεχιστεί από τη νέα διοίκηση. Η μεταρρύθμιση έχει να κάνει με τον τρόπο υποβολής δήλωσης ΟΣΔΕ, με τον τρόπο πληρωμών κλπ. Όλα αυτά είναι σε μεταβατικό στάδιο. Σίγουρα σε κάθε μεταρρύθμιση υπάρχουν προβλήματα, αντιδράσεις, ξεβολέματα» δήλωσε.

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού στη νέα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής. «Ο χώρος και το διακύβευμα μου είναι πολύ οικεία. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα, να μη χρειάζεται μεγάλο χρόνο προσαρμογής, αλλά και πάλι έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που ήμουν αντιπρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τότε ήταν μία δύσκολη μνημονιακή περίοδος με πολλά προβλήματα, τώρα είμαστε σε μία διαφορετική πορεία της χώρας και του Οργανισμού» πρόσθεσε.

Τα στοιχήματα στα οποία έχει ν’ ανταπεξέλθει ο Οργανισμός είναι αρκετά, με πιο σημαντικά την κλιματική αλλαγή και τη νέα προγραμματική περίοδο κοινοτικών ενισχύσεων, με τον κο Μπαμπασίδη να περιγράφει την περίοδο ως «ενδιαφέρουσα και δύσκολη» και να θέτει το στόχο «να βάλουμε στην περίοδο της θητείας μας ένα λιθαράκι».

«Η συνολική κατεύθυνση είναι να γίνει γενικά Οργανισμός Πληρωμών, όχι μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά αυτό είναι στη μελλοντική στόχευση και πορεία» κατέληξε ως προς τα σχέδια του ΟΠΕΚΕΠΕ.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr