Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», δεν υπάρχει πρόθεση λειτουργίας από τον επενδυτή τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, καθώς πρόθεσή του είναι να ανοίξει τη δομή οργανωμένα και πλήρως επισκευασμένη από την ερχόμενη τουριστική σεζόν
Ο επενδυτής στοχεύει στην ανακαίνιση και πλήρη αξιοποίηση της υποδομής: Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για 20 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, με ετήσιο μίσθωμα 99.750 ευρώ, δηλαδή για 30 χρόνια θα δοθούν σχεδόν 3εκ ευρώ
«Λευκός» καπνός βγήκε για το κάμπινγκ Φαναρίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Μετά από δύο χρόνια διαρροών, ότι το κάμπινγκ θα αξιοποιούταν το συντομότερο από ιδιώτη, τελικά έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ ΕΤΑΔ (θυγατρικής του Υπερταμείου) και του ιδιώτη επενδυτή (Θάλαττα Καμπ Ανώνυμη Τουριστική Αγροτική Πολιτιστική Εταιρεία).
Με τον τρόπο αυτό, η σημαντική υποδομή τουριστικής κι οικονομικής ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Κομοτηνής μπαίνει στη νέα φάση «ζωής» της. Η εκμίσθωση αφορά έκταση 56.000 τ.μ. με όλα τα εντός κτίρια, τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του κάμπιγνκ, καθώς επίσης τις ζώνες αιγιαλού και παραλίας που βρίσκονται μπροστά από αυτό. Το κάμπινγκ βρίσκεται στην παραλία Φαναρίου, δίπλα στη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνη και η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται στο δίκτυο των προστατευόμενων περιοχών Natura.
20 + 10 χρόνια μίσθωσης
Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για 20 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, με ετήσιο μίσθωμα 99.750 ευρώ, δηλαδή για 30 χρόνια θα δοθούν σχεδόν 3εκ ευρώ.
Η μισθώτρια εταιρεία προτίθεται να προβεί σε εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης του ακινήτου με σκοπό τη λειτουργία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», όμως, δεν υπάρχει πρόθεση λειτουργίας από τον επενδυτή τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, καθώς πρόθεσή του είναι να ανοίξει τη δομή οργανωμένα, με ασφάλεια και πλήρως επισκευασμένη από την ερχόμενη τουριστική σεζόν.
Εκτός από τις ελαφριές εργασίες που πρέπει να γίνουν, όπως κουρέματα, κλαδέματα, υδραυλικά και ηλεκτρολογικά, υπάρχουν και βαριές εργασίες που σκοπεύει να κάνει ο επενδυτής, όπως η επισκευή του αναψυκτηρίου και άλλων υποδομών που έχουν βανδαλιστεί τα τελευταία χρόνια.
Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια, ο Δήμος Κομοτηνής κατάφερε να λειτουργήσει το κάμπινγκ, καθώς η ΕΤΑΔ επικαλούταν αδυναμία να το λειτουργήσει μόνη της, με αποτέλεσμα να μην χαθούν δύο καλοκαιρινές σεζόν.
Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News