Σε Ίασμο και Σάπες την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης
Συνεχίζεται η στρατηγική εξωστρέφειας - Π. Αρχοντής: «Η ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειάς μας και της γείτονος χώρας αποτελεί προτεραιότητα»
Με ιδιαίτερη επιτυχία και με συνέπεια στην στοχευμένη προώθηση και προβολή του προορισμού, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε τουριστική δράση τύπου B2B (Business to Business) στην Κωνσταντινούπολη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας), εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό για την προβολή και ανάδειξη των προορισμών μας στις γειτονικές χώρες.
Συναντήσεις με 80+ τουριστικούς πράκτορες
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής και η ομάδα της Περιφέρειας πραγματοποίησαν επαφές με περισσότερους από 80 Τούρκους τουριστικούς πράκτορες.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αρχοντής τόνισε: «Η ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειάς μας και της γείτονος χώρας αποτελεί προτεραιότητα. Η σταθερή μας παρουσία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κωνσταντινούπολη αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για μια αμοιβαία επωφελή σχέση στον τουριστικό τομέα και μια ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη του προορισμού μας».
Η τοποθέτηση αυτή βρήκε πλήρη ανταπόκριση από τον αντιπρόεδρο της TURSAB, ο οποίος επικρότησε την πρωτοβουλία και συμφώνησε στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων. Μαζί με την αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχε αντίστοιχη ομάδα του Δήμου Σαμοθράκης, με στόχο την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων και της μοναδικής ταυτότητας του νησιού.
Συνέχεια της καμπάνιας «Εξωστρέφεια 2026»
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρχοντή, «η στρατηγική προβολής δεν σταματά εδώ. Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, η καμπάνια εξωστρέφειας συνεχίζεται με επόμενο σημαντικό σταθμό την Τουριστική Έκθεση της Κύπρου. Η συμμετοχή αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερης σημασίας, υπό το πρίσμα των τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων, με την Περιφέρεια να παραμένει προσηλωμένη στην ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος στις διεθνείς αγορές».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News