Αριστούχοι Κομοτηναίοι μαθητές μάς κάνουν περήφανους πανελλαδικά | xronos.gr
125 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ»

Αριστούχοι Κομοτηναίοι μαθητές μάς κάνουν περήφανους πανελλαδικά

28/08/19 - 10:00

Θετικά παραδείγματα ανθρώπων και πλέον φοιτητών, μοιράζονται την επιτυχία τους με τον «Χ» και κάνουν όνειρα για το μέλλον

Νομική, Ιατρική και – το σημαντικότερο όλων – στις πρώτες τους επιλογές, κατάφεραν να πετύχουν οι μαθητές που επέλεξαν το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο». Κομοτηναίοι μαθητές έκαναν υψηλές «πτήσεις» σε μόρια και, παρά την δυσκολία των φετινών θεμάτων, αισθάνονται πλέον δικαιωμένοι για την ανταμοιβή.

Με χαμόγελο στην πρώτη τους επιλογή
Με τον υψηλότερο βαθμό 19.166 μόρια ήταν όχι μόνο ο πρώτος του ν. Ροδόπης αλλά και ο πρώτος που εισήχθη στη Νομική ΔΠΘ. Ο Ηλίας Παρασίδης εξηγεί στον «Χ» ότι ήταν η πρώτη του επιλογή, καθώς τον ενδιαφέρει η επιστήμη της Νομικής και ήθελε να μείνει στον τόπο του, γιατί «έχει πολύ καλό πανεπιστήμιο», ενώ επίσης, όπως λέει με ωριμότητα, θα εξοικονομήσει χρήματα για το μεταπτυχιακό του. «Για το μέλλον θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, αλλά εάν προκύψει κάποια ευκαιρία θα φύγω έξω», διηγείται, παραινώντας τους υποψήφιους φοιτητές να ακούν τους καθηγητές τους, να διαβάζουν συστηματικά, αλλά και να ξεκουράζονται και να βγαίνουν έξω.

Στην σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας τα κατάφερε ο Θανάσης Στεφανίδης. «Πρώτη μου επιλογή», θα μας πει, διαπιστώνοντας πως «από μικρός είχα κλίση στις θετικές επιστήμες και το σκεφτόμουν έντονα για κάποιο σχετικό πανεπιστήμιο. Τελικά κατέληξα στην Αστυνομία, γιατί είναι κάτι που μου άρεσε, ενώ προσφέρει κι επαγγελματική αποκατάσταση. Επίσης μπορώ να τελειώσω μετά κι άλλο πανεπιστήμιο». Διάβασμα αλλά με όριο, προσπάθεια αλλά όχι εξάντληση, κι αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, είναι τα κλειδιά της επιτυχίας σύμφωνα με τον ίδιο.

Αριστούχος και ο Ηλίας Οργιανέλης μετακομίζει στην γειτονική Αλεξανδρούπολη, στην πρώτη του επιλογή σχολής και πόλης. «Η Ιατρική ήταν το όνειρό μου από μικρός, ήθελα πάντα να το πετύχω. Με γοητεύει το ότι ξέρω πως δουλεύει ο ανθρώπινος οργανισμός, θέλω να βοηθήσω τον κόσμο», δηλώνει ο πρώτος ιατρός της οικογένειας. Θέλει το μέλλον να τον βρει στην Ελλάδα, αλλά «εάν δεν υπάρχουν ευκαιρίες αναγκαστικά θα φύγω στο εξωτερικό», παραδέχεται. Αναφορικά με την χρονιά που πέρασε ήταν μεν «κουραστική», αλλά και «ωραία».

Ήθελε να γίνει βιολόγος και θα το καταφέρει, αφού εισήχθη στην πρώτη της επιλογή της, Βιολογίας ΑΠΘ. Η Ιωάννα Μεταλίδου με πλατύ χαμόγελο γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της για την έρευνα, σε κλάδο που θα αποφασίσει μέσα στο πανεπιστήμιο. «Θέλω να δοκιμαστώ στην Ελλάδα», λέει, χωρίς όμως να απορρίπτει το ενδεχόμενο του εξωτερικού. «Προς το τέλος η χρονιά ήταν από τις πιο δύσκολες περιόδους και διαδικασίες, αλλά αφού απέδωσε…», το αντί επιλόγου σχόλιό της για την χρονιά που πέρασε.

Το όνειρό της πραγματικότητα θα κάνει και η Μαρία Ράπτη. Εισάγεται στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης, πρώτη της επιλογή, και ανακαλεί «ήξερα από μικρή ότι θα ακολουθήσω τα μαθηματικά. Από μικρή μου άρεσαν και πάντα ασχολούμουν με αυτά». Σκέφτεται μάλιστα και μεταπτυχιακά, για παράδειγμα σε τεχνητή νοημοσύνη ή ανάλυση δεδομένων, αλλά εξετάζει και την διδασκαλία. «Η χρονιά ήταν απαιτητική, χρειάζεται διάβασμα και προσπάθεια, αλλά όχι να αφήσεις έξω τα υπόλοιπα, γιατί αλλιώς δεν θα αντέξεις», συμβουλεύει, ενώ ευχαριστεί τους καθηγητές για την καθοδήγηση.

Ιατρός θα αποφοιτήσει σε μερικά χρόνια από την Αλεξανδρούπολη ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος. Πατάει στα χνάρια του πατέρα του, τον οποίο έβλεπε από μικρός να εργάζεται και πάντοτε ήθελε να ασχοληθεί με την ιατρική. Δεν έχει κατασταλάξει σε κλάδο, ενώ δηλώνει «δικαιωμένος» από την προσπάθεια που κατέβαλε αυτά τα χρόνια, γιατί πέτυχε στον στόχο του. «Πάντα διάβαζα για να χτίσω βάσεις. Τα δύο τελευταία χρόνια εφάρμοσα αυτές τις βάσεις», λέει στον «Χ» συμβουλεύοντας τους υποψηφίους «να ακούν τους καθηγητές τους».

Την μουσική «φλέβα» της οικογένειας θα συνεχίσει η Ελένη Λύρατζη. Κι εκείνη εισήχθη στην πρώτη της επιλογή Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου. «Φέτος άλλαξε το σύστημα τον Μάρτιο, κι έτσι έδωσα περισσότερα μαθήματα από τα υπόλοιπα παιδιά», αναφέρει για τις πρόσθετες δυσκολίες που είχε ως μέλλουσα μουσικός. Από μικρή σκεφτόταν αυτή την σχολή, καθώς η μουσική είναι «οικογενειακή παράδοση» και «μου αρέσει ως μία διαφορετική ασχολία», λέει, και συμβουλεύει τους μαθητές να επιλέγουν τις σχολές που θέλουν και να έχουν πίστη στον εαυτό τους.

Στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών στην Αθήνα πέρασε ο Κωνσταντίνος Λαρίσης. «Ήταν αυτό που ήθελα», θα πει χαμογελαστός, καθώς του αρέσει το αντικείμενο της σχολής και είναι αισιόδοξος, καθώς, όπως σημειώνει «θα μου δοθούν ευκαιρίες και δυνατότητες μέσα από την σχολή». Αναφορικά με την χρονιά που πέρασε, ήταν «κουραστική», αλλά «ακολουθούσα πιστά το πρόγραμμα του φροντιστηρίου, διάβαζα κι έβγαινα έξω», καταλήγει.

Αν. Στρατιάδης: «Οι περισσότεροι στις πρώτες επιλογές»
«Συγχαρητήρια στους …νέους ακαδημαϊκούς πολίτες», δίνει μέσα από τον «Χ» ο συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Ανέστης Στρατιάδης. Κάνει λόγο για μία δύσκολη χρονιά, στην οποία οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γι’ αυτό και η μεγάλη πλειονότητα πέρασε στις πρώτες επιλογές, παρά την δυσκολία των θεμάτων. Ελάχιστοι δεν τα κατάφεραν, αλλά ακόμη κι εκείνοι «θα μπορούσαν εάν δέχονταν την βοήθειά μας για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού». Ο καθηγητής συμβουλεύει τους υποψηφίους «να μην πτοούνται από τα θέματα», γιατί «τα δύσκολα είναι δύσκολα για όλους», όπως λέει, δείχνοντας την φετινή πτώση των βάσεων.

Τέλος, εύχεται καλή σταδιοδρομία στους φοιτητές και γνωστοποιεί ότι η προετοιμασία των μαθητών Γ’ Λυκείου ξεκίνησε από αρχές Αυγούστου, ενώ οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Από την Β’ Λυκείου «το πρόγραμμα είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να τους προετοιμάζει από νωρίς, κι αυτό έχει βοηθήσει πάρα πολύ για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα». Τέλος, ειδική αναφορά κάνει στα τμήματα προετοιμασίας μαθητών ΕΠΑΛ, που ξεκινούν στις αρχές Σεπτεμβρίου και προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr