Δ. Καρασταύρου: Δεν κάνουμε στενά πεζοδρόμια στους Υφαντές | xronos.gr
ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Δ. Καρασταύρου: Δεν κάνουμε στενά πεζοδρόμια στους Υφαντές

19/11/22 - 8:00
Δ. Καρασταύρου: Δεν  κάνουμε στενά πεζοδρόμια στους Υφαντές

Η στένωση παρατηρείται μόνο σε 50 από τα 850 μέτρα πεζοδρόμησης  

Η δημοτική αρχή δεν κατασκευάζει πεζοδρόμια 30 εκατοστών στους Υφαντές, απλώς αυτό είναι ένα σημειακό πρόβλημα στένωσης σε 50 από τα 850 μέτρα του υπό κατασκευή πεζοδρομίου.

Τα παραπάνω υποστήριξε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο αντιδήμαρχος Έργων Δημήτρης Καρασταύρου, απαντώντας στην κριτική του τοπικού συμβούλου Σταύρου Κοσουτζή και της Σύμπραξης Προοπτικής για την κατασκευή στενών πεζοδρομίων στο χωριό των Υφαντών.

Το σημείο στο οποίο στενεύει το πεζοδρόμιο στην είσοδο του οικισμού λόγω της περίφραξης οικοπέδου

«Φυσικά και δεν κάνουμε πεζοδρόμια των 30 εκατοστών. Στο μήκος των 850 μέτρων τα πεζοδρόμια είναι μεταξύ 1,60 και 2,00 μέτρα φάρδος. Αλλά στο τελείωμα των 50 μέτρων, υπάρχει μία περίφραξη που βγαίνει πιο έξω κι εκεί αναγκαστικά το πεζοδρόμιο στενεύει» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως αντίστοιχο πρόβλημα στένωσης θα υπάρξει και στο τέλος του πεζοδρομίου. Σε αυτά τα δύο σημεία δεν μπορούσε να κατασκευαστεί πιο μεγάλο πεζοδρόμιο, καθώς δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις, ώστε να μικρύνουν οι αυλές οικοπέδων που έχουν περιφράξεις. Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρείται σε μερικές περιπτώσεις και στην πόλη.

Γενικότερα μιλώντας για την παρέμβαση, ο Δημήτρης Καρασταύρου χαρακτήρισε το έργο σημαντικό, καθώς «βοηθάει την προσπελασιμότητα και την κίνηση των κατοίκων». Αναγνώρισε πως «σημειακά υπάρχουν κάποια προβλήματα» αλλά με νόημα απάντησε προς την αντιπολίτευση: «προσπάθησαν κάποιοι αυτό το σημειακό να το κάνουν… σημαία. Δεν πειράζει, αυτό τους χαρακτηρίζει».

Τέλος, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο υπάρχουν σχέδια για φωτισμό οδοποιίας LED και κατασκευή ποδηλατοδρόμου μελλοντικά, ενώ οι στάσεις αστικής συγκοινωνίας είναι επαρκείς για το μέγεθος του χωριού.

Live ενημέρωση

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr