Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής ικανοποιεί τις ανάγκες εκπαίδευσης σε επαγγέλματα με ζήτηση | xronos.gr
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ 280 ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ 10 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής ικανοποιεί τις ανάγκες εκπαίδευσης σε επαγγέλματα με ζήτηση

19/10/18 - 10:00

Η ειδικότητα της μαγειρικής τέχνης εξακολουθεί να παραμένει η πιο δημοφιλής

Με 280 εκπαιδευόμενους, 150 εκπαιδευτές, 10 ειδικότητες και 14 τμήματα, ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής για το έτος κατάρτισης 2018-2019. Ο αγιασμός τελέστηκε  το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος στην Κομοτηνή. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων πλαισιωμένος από κληρικούς της Μητρόπολης, για να απευθύνει προς τους μαθητές και τις μαθήτριες τις ευχές του για μία καλή και δημιουργική χρονιά. 

Με τρεις περισσότερες ειδικότητες σε σχέση με πέρσι, λειτουργεί φέτος το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, με την διευθύντρια του Ζαφειρούλα Κοτσάκη να μας πληροφορεί πως "είναι μεγάλος ο αριθμός και η ζήτηση, όπως και οι ανάγκες της τοπικής  κοινωνίας για κατάρτιση.

Εμείς ανταποκρινόμαστε σε αυτή την έντονη ανάγκη των νέων για κατάρτιση αλλά και των επαγγελματιών για άτομα στελεχωμένα με επαγγελματικά εφόδια για την αγορά εργασίας, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικά
".

Στις ειδικότητες τεχνικός κομμωτικής, τέχνης τεχνικός αισθητικής τέχνης, βοηθός φαρμακείου, τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, στέλεχος διοίκησης και οικονομίας, στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας (υπηρεσία υποδοχής, υπηρεσία ορόφων, εμπορευματογνωσία), τεχνικός μαγειρικής τέχνης - αρχιμάγειρας σεφ, βοηθός βρεφονηπιοκόμων, στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών, μοιράζονται οι 280 εκπαιδευόμενοι.

Η ειδικότητα της μαγειρικής τέχνης εξακολουθεί να παραμένει η πιο δημοφιλής, σύμφωνα με την διευθύντρια κα Κοτσάκη. "Η ειδικότητα της μαγειρικής είναι η πιο δημοφιλής, γι' αυτό θα θέλαμε να δημιουργήσουμε και δεύτερο τμήμα στο 1ο έτος. Ήδη το 3ο έτος λειτουργεί με δύο τμήματα αλλά δυστυχώς το θέμα του εργαστηριακού χώρου μας εμποδίζει να επεκταθούμε περισσότερο. Βέβαια το αντιμετωπίσαμε με άλλες εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε την μεγάλη αυτή ζήτηση. Σε συνεργασία με τον σύλλογο καταστηματαρχών ζυθεστιατορίων έχουμε κάνει άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία". Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μαθητές εξασκούνται στις κουζίνες των καταστημάτων εστίασης.

Το ίδιο άνοιγμα προς τους τοπικούς επαγγελματίες από το Δ.ΙΕΚ έχει γίνει και για άλλες ειδικότητες, όπως εξηγεί η διευθύντρια "σε συνεργασία με τα τοπικά τουριστικά πρακτορεία και ξενοδοχεία τα παιδιά μας έρχονται σε επαφή με τον αυριανό εργασιακό τους χώρο. Υπάρχει συνεργασία με τους αντίστοιχους επαγγελματίες σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, φαρμακεία. Γι' αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους συλλόγους της τοπικής κοινωνίας που ανταποκρίθηκαν θετικότατα και μας αγκάλιασαν, ώστε να προσφέρουμε ποιοτικότερη κατάρτιση". 

Το Δ.ΙΕΚ επενδύει και φέτος στην εξωστρέφεια με δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, επαγγελματίες, με στόχο "να ενσωματώσουμε τα παιδιά μας πιο ομαλά στην αγορά εργασίας που είναι το ζητούμενο", τονίζει η κα Κοτσάκη.

Ξεπερνούν τις 25 οι δράσεις που γίνονται κάθε εξάμηνο για όλες τις ειδικότητες, δράσεις που θα εξελιχθούν καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εκπαιδευτικής χρονιάς. 

Με το τέλος του αγιασμού έγινε ενημέρωση των καταρτιζομένων, τοποθέτηση τους σε αίθουσες και μετάβαση σε εργαστήρια και σε χώρους εκπαίδευσης πεδίου για μαθήματα ειδικοτήτων. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr