Δρομέας, μνημείο και κοπέλα με βιολί σε τρεις κόμβους | xronos.gr
ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Δρομέας, μνημείο και κοπέλα με βιολί σε τρεις κόμβους

07/10/22 - 8:00
234235346-51_11.jpg

Πρόκειται για τρεις μεταλλικές κατασκευές περίπου δύο μέτρων 

Τρεις μεταλλικές κατασκευές περίπου δύο μέτρων έκαστη θα κατασκευάσει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» για ισάριθμους αναπλασμένους κόμβους της Κομοτηνής. Οι εργασίες στους κόμβους ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς το έργο έχει καθυστερήσει όπως παραδέχτηκε και ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Δημήτρης Καρασταύρου «δείχνοντας» τον ανάδοχο.

Όπως εξήγησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm μιλώντας γενικότερα για το έργο που αφορά τις εργασίες ανάπλασης σε πέντε κόμβους είπε χαρακτηριστικά: «Δυσαρέσκεια έχουμε και εμείς (σ.σ. πέραν των πολιτών) με τον τρόπο που λειτουργούν κάποιοι ανάδοχοι των έργων του Δήμου Κομοτηνής. Υπάρχει μια κωλυσιεργία από τον ανάδοχο και αυτός δικαιολογείται. Ο χρόνος πλησιάζει και όλα αυτά θα αποτυπωθούν όταν έρθει το αίτημα για παράταση».

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση κυκλοφοριακών νησίδων οδών στην πόλη της Κομοτηνής» κι αφορά την αισθητική τους αναβάθμιση, την αναβάθμιση της γενικής εικόνας των περιοχών που βρίσκονται, την παροχή ασφάλειας στους χρήστες τους, μεταξύ άλλων.

Περιλαμβάνει τα εξής σημεία: 

  • Κόμβος του ΟΑΕΔ στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου, Ρωσίδη, Ξάνθης, Πλάτωνος (Πανθρακικό Στάδιο).
  • Κόμβος στη συμβολή των οδών Κυκλάδων, Μαρίνου Σαχαρίδη, Βιστωνίδας και Κων/νου Αντωνιάδη (πίσω από τον Προσκοπισμό).
  • Κόμβος στη συμβολή των οδών 29ου Συντάγματος Πεζικού και Μάνου Χατζηδάκη (Μουσικού Σχολείου).
  • Κόμβος στη συμβολή των οδών Ευξείνου Πόντου, Γεωργίου Παπανδρέου και -Κωνσταντίνου Καραμανλή (Εκτενεπόλ).
  • Κόμβος στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (Εκτενεπόλ).


Που θα γίνουν οι τρεις μεταλλικές κατασκευές 
Οι τρεις από τους πέντε κόμβους θα “στολιστούν” με τρεις δίμετρες κατασκευές που θα απεικονίζουν κάτι σχετικό με το σημείο αναφοράς που βρίσκεται πλησίον του κόμβου. Στον κόμβο του Πανθρακικού θα κατασκευαστεί ένας δρομέας, στον κόμβο του Προσκοπισμού - Αναπτυξιακή Ροδόπης - Στρατολογική Υπηρεσία ένα μνημείο αεροπόρων και στο κόμβο του Μουσικού Σχολείου μια κοπέλα που παίζει βιολί. 

Ο Σύλλογος «Αθηνίων» είναι αυτός που θα αναλάβει τις κατασκευές και όπως υποστήριξε ο κος Καρασταύρου «είναι εντυπωσιακές κατασκευές και πρόκειται για τρεις κόμβους. Προβλέψαμε να γίνουν κάποιες μεταλλικές κατασκευές που η κάθε μια από αυτές θα έχει ύψος σχεδόν δύο μέτρα. Στον κόμβο του ΟΑΕΔ (Πανθρακικού) θα μπει το μνημείο του δρομέα που σχετίζεται με το γήπεδο. Θα είναι εντυπωσιακή και το βράδυ θα φωτίζεται. Υπάρχει ο κόμβος στο Μουσικό Σχολείο που εκεί θα μπει μια κατασκευή μιας κοπέλας που παίζει βιολί, καθώς θα σχετίζεται με το σχολείο. Στον τρίτο κόμβο που είναι στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, θα γίνει ένα μνημείο για τους αεροπόρους». 

Μιλώντας περαιτέρω για τον κόμβο του Πανθρακικού συγκεκριμένα δήλωσε πως δεν γίνεται μόνο ανάπλαση στον κόμβο, αλλά «μπαίνουμε στο στενό που οδηγεί στο γήπεδο, κάνουμε οδοφωτισμό στην περιοχή, ενώ θα γίνουν αναπλάσεις στο σημείο που είναι το περίπτερο, ώστε να υπάρχει μια ενιαία μορφή».

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr